Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Fake news Αρβανίτη για τη δολοφονία Καραϊβάζ

 

Σε μια ανάρτηση-επιτομή των fake news, αναφορικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, προχώρησε νωρίτερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης. Συγκεκριμένα, ο κύριος Αρβανίτης κάνει λόγο για «αδικαίωτη δολοφονία μετά από τρία χρόνια», για «άκαρπες έρευνες», καθώς και για μια «δολοφονία που παραμένει ανεξιχνίαστη» λέγοντας ότι αυτό ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στο καταγέλαστο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου -το οποίο συνυπέγραψε- και που στρέφεται κατά της Ελλάδας.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ήδη από τις 28/04/2023, η Ελληνική Αστυνομία έχει βγάλει ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε πως είχε προβεί σε δυο συλλήψεις δυο αδερφών, οι οποίοι και κατηγορούνται για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Εκείνες τις ημέρες μάλιστα, είχαν γίνει εκτενή ρεπορτάζ, που έλεγαν το πώς ακριβώς κατάφεραν να διαφύγουν, καθώς και το πώς εντοπίστηκαν, τους αποδόθηκαν οι κατηγορίες και προφυλακίστηκαν, μετά από έρευνες δυο ετών. Για κάποιον περίεργο λόγο, ο κύριος Αρβανίτης μάλλον δεν «τα έμαθε τα νέα». Τώρα αν δεν έμαθε τα νέα επειδή βρισκόταν στις Βρυξέλλες, ή απλώς δεν ήταν «αρκετά βολικά» προκειμένου να τα «μάθει», είναι μια ολότελα διαφορετική συζήτηση. Σημασία έχει η αλήθεια και στην προκειμένη περίπτωση, η αλήθεια είναι ότι η Αστυνομία έχει κάνει την δουλειά της και έχει συλλάβει τους υπόπτους που θεωρεί ότι σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ. Συνεπώς, οποιαδήποτε δήλωση περί του ανεξιχνίαστου της υπόθεσης, αποτελεί καταφανώς fake news.

Η ανάρτηση του Κώστα Αρβανίτη

«Σήμερα, 9 Απριλίου 2024, συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου #Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στην Αθήνα.Συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη στυγερή και ακόμα αδικαίωτη δολοφονία που έβαλε για τα καλά την χώρα μας στο μικροσκόπιο των Ευρωπαϊκών Θεσμών, αποτελώντας ένα ακόμη ζήτημα Κράτους Δικαίου, στη μακρά λίστα που ντροπιάζει καθημερινά την Ελλάδα. Ένα ακόμα συμβάν, στη μακρά λίστα που αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας στην ΕΕ, και οδήγησε στο πρόσφατο ψήφισμα του @Europarl_EL  για το #Κράτος_Δικαίου στην Ελλάδα.

Διότι σε ένα ευνομούμενο Κράτος Δικαίου, οι δημοσιογράφοι οφείλουν να προστατεύονται. Τρία χρόνια μετά, και παρ’ όλη τη δήθεν «ρητή εντολή» του κ. Μητσοτάκη οι έρευνες παραμένουν άκαρπες. Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου σε Ευρωπαϊκή χώρα, κράτος-μέλος της ΕΕ, παραμένει ανεξιχνίαστη. Η οικογένειά του περιμένει απαντήσεις. Η κοινωνία περιμένει απαντήσεις. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί περιμένουν απαντήσεις. Η αλήθεια δε θα κρυφτεί. Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δε θα ξεχαστεί. Είναι θέμα Δημοκρατίας.» 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου