Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Ένα βήμα από το 45άρι τα «τάγματα εφόδου» του ΣΥΡΙΖΑ

Τι θα κάνουμε με τον Ρουβίκωνα; Αυτό αναρωτιούνται στη κυβέρνηση καθώς για ακόμη μια φορά είναι διχασμένοι στο πώς θα αντιμετωπίσουν ένα φαινόμενο που πλέον παίρνει διαστάσεις.
Διότι είναι άλλο να πετάς τρικάκια και λες πέντε βλακείες, κι άλλο να απειλείς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή έναν δήμαρχο, ή ακόμη και να εισβάλεις στο ΣτΕ.
Το επόμενο βήμα, αν δεν το καταλάβατε είναι να πάρουν τα όπλα, να γίνουν η νέα «17Ν» και να χυθεί αίμα. Μην ξεχνάμε ότι κάποτε οι αναρχικοί έκαναν παρέλαση με όπλα στα Εξάρχεια. Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Ρουβίκωνας μπορεί να γίνει μήτρα τρομοκρατών;

Προς το παρόν στην κυβέρνηση δεν ξέρουν τι να κάνουν. Από τη μια αισθάνονται ότι τους κάνει ζημιά όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητα για την έλλειψη ασφάλειας. Κι από την άλλη οι Ρουβίκωνες τους κάνουν τη βρόμικη δουλειά. Το Μαξίμου βολεύεται με τους… ακτιβιστές, με τα «παιδιά» που απλώς ασχολούνται με κάτι. Είναι το αριστερό τους άλλοθι, αυτά που θα ήθελαν να κάνουν οι ίδιοι τα κάνουν οι μπαχαλάκηδες.

Να μας συγχωρήσουν κάποιοι, αλλά οι Ρουβίκωνες είναι τα «τάγματα εφόδου» του ΣΥΡΙΖΑ. Και μη θυμώσουν γι’ αυτό. Αλλά και οι Χρυσαυγίτες μήπως τα ίδια δεν κάνουν από την αντίθετη πλευρά;

Δεν μπορεί ο Τσίπρας και η παρέα του να αντιδράσουν γιατί υπάρχουν ακόμη δικαστές εις τα Αθήνας; Πάνε τα καλόπαιδα κι αναλαμβάνουν δράση.

Κι αν φοβηθούν οι δικαστές και κρίνουν συνταγματικό το νόμο για τις συντάξεις, ήταν απλά… τυχαίο. Αν πάλι τον κρίνουν παράνομο τότε η κυβέρνηση θα έχει να λέει στους δανειστές ότι προσπάθησε αλλά η Δικαιοσύνη δεν την άφησε.

Αν το καλοσκεφτείς ουσιαστικά καμιά… ακτιβιστική δράση δεν έχει στόχο Συριζαίο. Λες και είναι άγιοι και κανείς δεν τους πειράζει. Οι Ρουβίκωνες τα βάζουν γενικώς και αορίστως με το κατεστημένο και αφήνουν στο απυρόβλητο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί π.χ. δεν απείλησαν τον Κατρούγκαλο, την Αχτσιόγλου ή τον ανεκδιήγητο και δήθεν υπουργό Πετρόπουλο; Όλοι αυτοί δεν έφτιαξαν και ψήφισαν το νόμο;

Ή γιατί οι Ρουβίκωνες δεν τα βάζουν με τον Καμμένο που είναι και ακροδεξιός; Γιατί δεν πάνε να μαυρίσουν με μπογιές το άντρο της κυβερνητικής προπαγάνδας, το Μαξίμου;

Για σκεφτείτε μόνο τη δράση τους αν ήταν άλλη κυβέρνηση. Ξύλο θα παίζαμε κάθε μέρα με τα… αριστερά τάγματα εφόδου.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία. Οργίστηκαν όλοι με τον Μπουτάρη που πήγαν να τον σκοτώσουν. Κι αν είχαν κάνει χειρότερα τώρα ο δήμαρχος θα ήταν ο ήρωας… της αριστεράς, έστω κι αν δεν ανήκει σ’ αυτήν.

Όμως, με τα θύματα του Ρουβίκωνα τι κάνουμε; Και με αυτά που θα ακολουθήσουν και ίσως είναι χειρότερα; Θα έχουμε τον ίδιο διαχωρισμό φυσικά.

Νεκρός ο Γρηγορόπουλος; Ήρωας και καίμε την Αθήνα. Νεκρός ο Φύσσας; Ήρωας και καίμε τα πάντα.

Νεκροί απλοί πολίτες, όπως αυτοί στη Μαρφίν; Τους τρώει το μαύρο σκοτάδι και κανείς δεν κάνει κάτι για να συλληφθούν.

Τρώει ξύλο ο Μπουτάρης; Σε δύο 24ωρα ταυτοποιούνται οι δράστες και δικάζονται.

Τρώει ξύλο ο Χατζηδάκης ή ο Κουμουτσάκος; Μην τους είδατε.

Αυτοί είναι διαχωρισμοί στην ελληνική κοινωνία. Κι αυτοί δημιουργούν το κλίμα εμφυλίου. Όσο θα ανεχόμαστε αυτούς που η αριστερά δικαιολογεί πάντα, τόσο θα μένουμε διχασμένοι.

Προχθές ο Τσίπρας μίλησε για ακόμη μια φορά για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Είπε ότι αυτός δεν θα είχε σταθεί πουθενά, θα είχε παραιτηθεί ή θα είχε διώξει π.χ. αν στέλεχός του μιλούσε με λόγια σαν κι αυτά που μίλησε ο νεοδημοκράτης αιρετός ή ακόμη και ο Ψωμιάδης. Δίκιο είχε αλλά ξέχασε κάτι και ούτε ο Κυριάκος του το θύμισε.

Γιατί δεν έδιωξε ποτέ τον Μπαλαούρα που έλεγε για τη «17Ν» ότι είχε ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου; Έδιωξε ποτέ τον Λάμπρου που συνομιλούσε με τρομοκράτες του Κορυδαλλού;

Ή ακόμη και τον Καμμένο. Τον έδιωξε ποτέ γιατί μιλούσε με ισοβίτη;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά και κάπως έτσι η ελληνική κοινωνία θα βαδίζει σε ένα νέο εμφύλιο ή απλά θα συνεχίζει τον παλιό που ποτέ δεν τέλειωσε.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου