Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Athens Pride 2019: Όλα όσα ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΑ , ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ είδαμε – Φουρέιρα, πολιτικοί και 100.000 κόσμου Athens Pride 2019. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Οι συμμετέχοντες, υπό τους ήχους τυμπάνων και κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Athens Pride 2019: Περισσότερα από 100.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για το φετινό Athens Pride, που αποτέλεσε ορόσημο για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.....
Χθες, συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από το πρώτο Pride στην Αθήνα και 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 28 Ιουνίου 1969, η οποία στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα για την κοινότητα. Το 15ο Athens Pride ήταν αφιερωμένο στον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο, που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.  Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε η πορεία που πλαισιώθηκε από ήχους τυμπάνων και άρματα. Το παρών έδωσαν κάτοικοι της πόλης αλλά και τουρίστες που ταξίδεψαν για να βρεθούν αυτή τη μέρα στην πόλη της Αθήνας. Η μεγάλη πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα όπου 60.000 κόσμου αποθέωσε τον Φοίβο Δεληβοριά, την Τάμτα και την Ελένη Φουρέιρα Θριαμβευτική υποδοχή από 60.000 κόσμου γνώρισε η Ελένη Φουρέιρα στην εντυπωσιακή live εμφάνισή της στην πλατεία Συντάγματος, το βράδυ του Σαββάτου, με την οποία κορυφώθηκαν τα live acts για το Athens Pride 2019
  
Η pop queen της βραδιάς ανέβηκε στη σκηνή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και παρουσίασε ένα ανεπανάληπτο show, διεθνών προδιαγραφών, ενώ ο κόσμος, που είχε κατακλύσει από νωρίς όλο το χώρο της πλατείας και τους γύρω δρόμους, όπως η Φιλελλήνων και η Ερμού, δεν σταμάτησε να φωνάζει ρυθμικά το όνομά της, να τραγουδά μαζί της και να την αποθεώνει. Με μεγάλες επιτυχίες της όπως το «Fuego», τραγούδια από το πρώτο της ξενόγλωσσο EP «Gypsy Woman», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Panik Records, όπως το «El Ritmo Psicodelico», ξένα hits και εντυπωσιακά χορευτικά, η «εκρηκτική» performer παρέσυρε το κοινό σε μία ανεπανάληπτη βραδιά.
 

 

 

«Οργή και θλίψη η Ζάκι θα μας λείψει»

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, το μπλοκ με το πανό για τον Ζακ Κωστόπουλο αποκόπηκε από την υπόλοιπη πορεία και κατευθύνθηκε προς την οδό Γλάδστωνος, όπου έπεσε νεκρός ο ακτιβιστής. Με κεντρικό σύνθημα «Οργή και θλίψη η Ζάκι θα μας λείψει» οι διαδηλωτές παρέμειναν για κάποια ώρα στο σημείο γράφοντας και φωνάζοντας συνθήματα. Πριν την έναρξη της παρέλασης πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς και οργανώσεις απηύθυναν χαιρετισμούς για την πραγματοποίηση του φετινού Athens Pride.
   

«Οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην Αθήνα»

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας (που πήρε τη θέση του Γιώργου Καμίνη μετά την παραίτηση), τονίζοντας: «είμαστε εδώ μαζί σας για να δηλώσουμε ότι οι διακρίσεις, ο φόβος και η βία απέναντι στη διαφορετικότητα, δεν έχουν καμία θέση στην Αθήνα. Η ελευθερία, το δικαίωμα στην ασφάλεια, ο σεβασμός στην ανθρώπινη ύπαρξη αποτελούν τα ισχυρότερα θεμέλια της κοινωνίας μας και πρέπει όλοι να αγωνιζόμαστε γι αυτά».
Χαιρετισμό απηύθυναν και φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου επισημαίνοντας: «Δίνουμε έναν αγώνα για να είναι ο τελευταίος και δίνουμε έναν αγώνα για να χωράμε όλοι, όλες και όλα σε αυτή την πόλη κάθε μέρα και όχι μόνο μία μέρα». «Πενήντα χρόνια από το Stonewall ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία, και εκείνος ο δρόμος η Γλαδστωνος έχει το δικό μας αίμα. Σας ευχαριστούμε πολύ που το κουβαλάτε μέσα σας και δείχνετε αλληλεγγύη στον αγώνα της οικογένειας του και των φίλων του».
  

Athens Pride 2019: Πολύχρωμη και η Βουλή

Η Βουλή, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, υποστήριξε το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου.
     
Όσοι βρέθηκαν στο Athens Pride είδαν έναν νεαρό άνδρα να έχει πάνω του μια σημαία, να κρατά μια σακούλα αλλά… έλειπαν τα ρούχα. Ο νεαρός άνδρας, με την ελληνική σημαία σαν… μπέρτα, εμφανίστηκε ολόγυμνος και ξυπόλητος στην Πανεπιστημίου, να συμμετέχει στην παρέλαση για το φετινό Athens Pride.
    

Το χαρμόσυνο -και αγωνιστικό- κλίμα ωστόσο επιχείρησε να διαταράξει ο γνωστός «ιερομόναχος» πάτερ Κλεομένης, ο οποίος εμφανίστηκε στην πλατεία Συντάγματος με μια ομάδα υποστηρικτών του, που κρατούσαν σταυρούς κι ελληνικές σημαίες για να… ξορκίσουν το «κακό».

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου