Από τότε που βρέθηκαν στην εξουσία δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να βάζουν φόρους.
Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο: Όλο και πιο πολλοί Έλληνες αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στα χαράτσια της «πρώτη φορά αριστεροδεξιάς». Και σταματούν να πληρώνουν.
Οι δε πάνσοφοι δανειστές και διαχειριστές ενός αδιέξοδου πλέον προγράμματος, αυτοί που δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους επί της προηγούμενης κυβέρνησης, παριστάνουν τώρα τους χειροκροτητές των Τσίπρα – Καμμένου και επιβάλλουν συνεχώς νέα μνημόνια και νέους όρους με νέους φόρους.
Το δίδυμο της καταστροφής έχει αυξήσει ή ανακαλύψει 26 φόρους:
Ο ΦΠΑ αυξήθηκε από 23% σε 24%. Ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής για τον φόρο εισοδήματος από 42% σε 45%. Ο φόρος αλληλεγγύης από 2,8% σε 10%. Τα εταιρικά κέρδη φορολογούνται με συντελεστή 29% αντί για 26%, τα μερίσματα με 15% αντί για 10%. Ο φόρος βενζίνης αυξήθηκε κατά τρία λεπτά ανά λίτρο και του ντίζελ οκτώ λεπτά ανά λίτρο.
Ο γερμανικός Τύπος μάλιστα μιλά για «φαντασία στη φορολογία» και αναφέρεται στους νέους φόρους που έχει επινοήσει ο κ. Τσακαλώτος:
«Φέτος, εισήγαγε 10% ειδικό φόρο επί της συνδρομητικής τηλεόρασης. Εκτός από τον φόρο προστιθέμενης αξίας, τα σταθερά τηλέφωνα και τα τέλη Διαδικτύου χρεώνονται με επιπλέον 5%. Φόρος στον καφέ αυξάνει την τιμή του κιλού μέχρι και τέσσερα ευρώ και η τιμή ενός ποτηριού καφέ αυξάνεται περίπου 20 λεπτά του ευρώ. Επειδή πολλοί καπνιστές μετακινούνται σε ηλεκτρονικά τσιγάρα για λόγους υγείας ή λόγω των υψηλών φόρων καπνού, το Υπουργείο Οικονομικών συγκεντρώνει και τα χρήματα εκεί: το υγρό φορολογείται με ένα ευρώ ανά 10 χιλιοστόλιτρα».
Και συνεχίζουν την απαρίθμηση οι Γερμανοί δημοσιογράφοι:
«Από την 1η Ιανουαρίου 2018, ο υπουργός Οικονομικών θέλει να βάλει φόρους στην αγορά κινητών τηλεφώνων, tablet, φορητών υπολογιστών και προσωπικών υπολογιστών με ειδικό φόρο 2%. Από το 2018, ο πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να φορολογήσει τους τουρίστες. Θα πληρώνουν «φόρο διανυκτέρευσης». Ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου, η χρέωση είναι μέχρι τέσσερα ευρώ την ημέρα. Η ένωση των ελληνικών εταιρειών τουρισμού φοβάται ότι αυτό θα αυξήσει το κόστος διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της Ελλάδας κατά 5 έως 6%. Ο Υπουργός Οικονομικών βασίζεται κυρίως στις αυξήσεις φόρων. Αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν: Η αναιμική ανάπτυξη της οικονομίας, η οποία αρχίζει να αναπτύσσεται διστακτικά μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης, θα μπορούσε να σταματήσει. Σύμφωνα με μελέτη, οι φορολογικές αρχές χάνουν 16 δισ. ευρώ ετησίως από τη φοροδιαφυγή. Συγκριτικά, το 2016 τα συνολικά φορολογικά έσοδα ανήλθαν σε 54 δις ευρώ».
Ναι, αλλά με τους Τσίπρα – Καμμένο στην εξουσία οι δανειστές έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Τους λένε σε όλα «ναι», δίνοντας μερικές μάχες οπισθοφυλακών για την τιμή των όπλων.
Και κυρίως, θα ψωνίσουν τα πάντα σε καλές τιμές και χωρίς φασαρίες, μέσω του υπερταμείου (που δεν τους έδιναν οι προηγούμενοι και ήθελαν κι’ από πάνω να μειώνουν τη φορολογία)…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου