Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Γερμανίδα ευρωβουλευτής: θα θέσουμε θέμα εξαγωγών όπλων σε Τουρκία

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Χάνα Νόιμαν, μίλησε αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ , για την γερμανική στάση απέναντι στην Τουρκία. 

Η κ. Νόιμαν μιλώντας στον Απόστολο Μαγγηριάδη, αναφέρθηκε στις πιέσεις που πρέπει να ασκήσει η ΕΕ, προκειμένου να προωθήσει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, κι επίσης για ένα καλύτερο περιβάλλον και μια καλύτερη κατάσταση στην Τουρκία. 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

ΕΡ:Κυρία Νόιμαν ευχαριστούμε που είστε απόψε στον ΣΚΑΙ. Τι θα πρέπει να περιμένουμε στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής για την Τουρκία; Και πιστεύετε πως η αποκλιμάκωση στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο θα έχει διάρκεια; 

ΧΑΝΑ ΝΟΪΜΑΝ: Πρώτα από όλα είμαι χαρούμενη που βλέπω την αποκλιμάκωση, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Σε ό,τι αφορά το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πιστεύω ότι το κύριο μέρος της συζήτησης θα αφορά την Τελωνειακή Ένωση που η Τουρκία θέλει να εκσυγχρονίσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μεγαλύτερο μέρος των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 41% των εξαγωγών της κατευθύνονται στις χώρες της Ένωσης, και οι περισσότερες επενδύσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οπότε η Τουρκία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τελωνειακή ένωση και πραγματικά εύχομαι ότι η ΕΕ θα τη χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης για να προωθήσει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, κι επίσης για ένα καλύτερο περιβάλλον και μια καλύτερη κατάσταση στην Τουρκία. 

ΕΡ: Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είπε χθες πως "Η Ελλάδα είναι απογοητευμένη" από την απόφαση του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος να ψηφίσει ενάντια στην πρόταση για εμπάργκο των εξαγωγών υποβρυχίων στην Τουρκία. Εσείς θα μπορούσατε να δείτε κάποια εξέλιξη μετά τις Γερμανικές εκλογές στην περίπτωση που το κόμμα των Πρασίνων συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα; 

ΧΑΝΑ ΝΟΪΜΑΝ: Μπορεί πολύ καλά να καταλάβω την απογοήτευση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας. Μάλιστα ήταν οι Πράσινοι που πήραν την πρωτοβουλία για την Πρόταση Νόμου που δεν υπερψηφίστηκε από την Κυβέρνηση. Οπότε μπορείτε να περιμένετε από εμάς να βάλουμε το θέμα των εξαγωγών όπλων γενικότερα και ειδικότερα σε προβληματικές χώρες όπως η Τουρκία ή άλλες στον πυρήνα όποιας κυβερνητικής συμφωνίας υπογράψουμε μετά τις εκλογές. 

ΕΡ: Η Ελλάδα είναι επίσης απογοητευμένη από το γεγονός ότι το Βερολίνο δεν προσκάλεσε την Αθήνα στη Διάσκεψη για το μέλλον της Λιβύης που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου. Θεωρείτε πως αυτή είναι μια κίνηση του Βερολίνου για να μετριάσει τις αντιδράσεις της Άγκυρας;

ΧΑΝΑ ΝΟΪΜΑΝ: Θεωρώ πως η Διαδικασία του Βερολίνου και η Διάσκεψη της Λιβύης πρέπει να γίνει για το μέλλον της Λιβύης. Οπότε κάνει νόημα να είναι εκεί τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και νομίζω σε αυτό το σημείο δεν κατανοώ απολύτως τις αντιδράσεις και την απογοήτευση της Ελλάδας γιατί αυτή η Διάσκεψη αφορά τη Λιβύη και όχι τη σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας. 

ΕΡ: Τέλος, θεωρείτε πως η Ελληνική κυβέρνηση έχει δίκιο όταν λέει πως η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία είναι "χλιαρή"; 

ΧΑΝΑ ΝΟΪΜΑΝ: Όχι της Γερμανίας, αλλά της σημερινής Γερμανικής κυβέρνησης. Και ελπίζω πως θα έχουμε μια πολύ πιο σκληρή γλώσσα αλλά και πιο σταθερή δράση απέναντι στην Τουρκία από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση. 
 
Πηγή: skai.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου