Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

 Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και πλήθος

Άκου παιδί μου, ναι εσύ με την κόκκινη σημαία, που θυμίζεις οπαδό του Στάλιν έτοιμο να σφάξει τους αντιφρονούντες. Δεν κάνεις επανάσταση. Δεν αγωνίζεσαι για καμία καλύτερη παιδεία.
Αυτή την έχεις περιφρονήσει προ πολλού, όταν έσπαγες θρανία, έκανες καταλήψεις και "εντοίχιζες" τον καθηγητή σου.
Όταν κατέστρεψες τη δημόσια περιουσία, αυτή που οι γονείς σου πλήρωσαν από τους φόρους τους για να βάλουν μέσα στο κενό μυαλό σου λίγα γράμματα οι δάσκαλοι που εχθρεύεσαι. Όταν αντέγραφες ή έκανες σκονάκι γιατί βαριόσουν να στρώσεις τον κώλο σου να διαβάσεις λίγες σελίδες. Πλανάσαι πλάνην οικτρά αν θεωρείς ότι οι αγώνες διεξάγονται στα οδοστρώματα. Έτσι σού έμαθαν κάποιοι εργατοπατέρες, απολιθώματα του Μάο και του Στάλιν, δήθεν διαφεντευτές των δικαιωμάτων σου, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνεις ένα άβουλο άθυρμα. Οι αληθινοί αγώνες διεξάγονται στα ερευνητικά ιδρύματα, εκεί που επιστήμονες ξενυχτούν για να βρουν ένα φάρμακο ή να καταπολεμήσουν ανίατες ασθένειες αποκωδικοποιώντας το ανθρώπινο γονιδίωμα. Διεξάγονται από ανθρώπους οραματιστές, που ξεκινούν από το μηδέν για να οικοδομήσουν πολυεθνικές αυτοκρατορίες. Διεξάγονται στους αιθέρες, εκεί όπου κάποιοι ιδεαλιστές διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να πίνεις εσύ καφέ. Διεξάγονται από άτομα με ειδικές ανάγκες, που καταρρίπτουν ρεκόρ σε αθλήματα. Διεξάγονται από απλούς καθημερινούς ανθρώπους, που κάνουν 2 και 3 δουλειές για να θρέψουν τα παιδιά τους. Εσύ κακομοίρη μου, δεν κάνεις τίποτα. Είσαι ένα παράσιτο της κοινωνίας, που θα πάει σπίτι του και θα κολλήσει τους γονείς του ή τους παππούδες του με κορωνοιό και μετά αν αυτοί πάθουν κάτι, θα σού κοπεί ακόμη και το χαρτζιλίκι που σε συντηρεί στη ζωή. Για αυτό ανόητε ψευτόμαγκα, που νομίζεις ότι αγωνίζεσαι, κάτσε σπίτι και προστάτευσε αυτούς που σε αγαπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου