Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Γιώργος Ρωμανός : Δώδεκα Λόγοι Ακύρωσης της “Συμφωνίας των Πρεσπών”

 Γιώργος Ρωμανός : Δώδεκα Λόγοι Ακύρωσης της "Συμφωνίας των Πρεσπών" | Ελληνικό Ίδρυμα Γεωπολιτικής και Εθνικής Ασφάλειας

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

«ΛΟΓΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 19.00

Αίθουσα Τελετών Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών,

Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη

***

Γεώργιος Ρωμανός

Συγγραφέας-Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής

MSc, Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών

Το κείμενο αυτό έγινε ομόφωνα αποδεκτό από τους Διοργανωτές και Συμμετέχοντες Ομιλητές και απετέλεσε το κείμενο Συμπερασμάτων της Ημερίδας το οποίο κατετέθη αρμοδίως στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων.

Παρατίθενται συνοπτικά και νομικά τεκμηριωμένοι δώδεκα λόγοι για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών»: α. με βάση το εθνικό μας δίκαιο, και το Σύνταγμα. Και β. με βάση τις διεθνείς αρχές «Αληθείας», «Καλής Πίστεως», «Σαφήνειας», και άρθρα της «Σύμβασης της Βιέννης», 1969, για το «Δίκαιο των Συνθηκών».

1. Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, από το 1993, οπότε έλαβε την ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ εντολή να διαπραγματευτεί ΜΟΝΟ για το «όνομα», την παραβίασε πολλαπλώς υπογράφοντας τελικά μία «Συμφωνία στρατηγικής σημασίας», για την οποία ΔΕΝ είχε αρμοδιότητα.

2. Θεμέλιος λίθος ψεύδους είναι η δήθεν αναγνώριση της πλαστής «μακεδονικής» γλώσσας κατά την «Τρίτη διεθνή σύνοδο του ΟΗΕ για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων, 1977». Αντιθέτως στην σχετική απόφαση του ΟΗΕ 17/3-7/9, 1977 γράφεται: «Οι εφαρμοζόμενες ονομασίες και η παρουσίαση του υλικού σε αυτή την έκδοση δεν συνεπάγονται την έκφραση οποιασδήποτε γνώμης εκ μέρους της γραμματείας του ΟΗΕ».

3. Ο Γ.Γ. ΟΗΕ, κ. Αντόνιο Γκουτέρες παραβίασε και παραβιάζει συνεχώς την διεθνή έννομο τάξη, διότι: α. δέχτηκε στον Οργανισμό κοινή επιστολή της Ελλάδος και του Σκοπιανού κράτους αναφερόμενο ως «Βόρεια Μακεδονία», με τα εθνόσημα των δύο χωρών δίπλα δίπλα, ενώ δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ. β. Μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει επισήμως την διεθνή κοινότητα, αν απέστειλε την ειδική επί του θέματος έκθεση του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως υποχρεούται από τις Αποφάσεις 817 και 845 του ιδίου τού Σ.Α., και όπως πιεστικά απαιτούσε το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών, γ. Αναρτά καθημερινά από τον Φεβρουάριο του 2019, σε πρώτες θέσεις της ιστοσελίδας unric.org, αλλά κάθε φορά… με τρέχουσα (!) ημερομηνία, μια παλιά ανακοίνωσή του η οποία καταλήγει ως εξής:

«…η Υπηρεσία Πρωτοκόλλου των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την Επίσημη αλλαγή στο εσωτερικό του ΟΗΕ, από Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο νέο όνομα Βόρεια Μακεδονία, κλπ.» Αν αυτό ισχύει «στο εσωτερικό του ΟΗΕ» τότε πώς ονομάζεται αυτή η χώρα στο εξωτερικό; Ποια είναι η επίσημη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, και ποια η επίσημη απόφαση του ΟΗΕ αναγνώρισης του Σκοπιανού κράτους με σφραγίδες και αριθμούς πρωτοκόλλου; Γιατί δεν αναρτώνται;

4. Αγνοήθηκε κατάφωρα η απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού για δημοψήφισμα ισότιμο με εκείνο του Σκοπιανού. Έτσι καταπατήθηκαν: α. το θεμελιώδες άρθρο 1, παρ 2 και 3 του Ελληνικού Συντάγματος, και β. ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ, άρθρο 2 παράγραφος 1, όπου αναγνωρίζεται η ισότητα των κρατών μελών του.

5. Ο τότε ΥπΕξ, κ. Νικόλαος Κοτζιάς, σύμφωνα με το άρθρο 2 ν. 3566 (ΦΕΚ Α’ 117/05.06.2007) «Κύρωση ως Κώδικα του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών», είχε τις περιοριστικά εκεί αναφερόμενες αρμοδιότητες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η συνομολόγηση διεθνών συνθηκών και γι’ αυτό απαιτείται, κατά το άρθρο 5β του ιδίου νόμου, ειδική εξουσιοδότηση του. Επ’ αυτού δεν έγινε καμία νόμιμη κυβερνητική πράξη.

Επιπρόσθετα, ουδέποτε η Ελληνική δικαιοσύνη ή η νομική υπηρεσία του ΟΗΕ εξέτασε τις υπουργικές καταγγελίες για χρηματισμό του κ. Κοτζιά, καθώς και τις κατηγορίες για εξαγορά βουλευτών. Ομοίως δεν ερευνήθηκαν οι διεθνείς καταγγελίες για χρηματισμό, εκβιασμό, απειλή και βία στο κράτος των Σκοπίων. Όλα αυτά παραβιάζουν τη Σύμβαση της Βιέννης, 1969.

6. Ως προς το Διεθνές Δίκαιο, σε συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 6, 7, 26, 27 και 46 της Σύμβασης της Βιέννης, 1969: ένα κράτος μπορεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις να επικαλεσθεί, προς ακυρότητα μίας σύμβασης-συμφωνίας, διάταξη του εσωτερικού του δικαίου εφόσον τυγχάνουν παραβιάσεις. Αυτά γίνεται με κυβερνητική ρηματική διακοίνωση διαφωνιών στον ΟΗΕ με την οποία, η Ελλάς εν προκειμένω, μπορεί να προσβάλει την «Συμφωνία των Πρεσπών».

7. Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω πορεία της «συμφωνίας», στον ΟΗΕ διότι οι αποφάσεις 817 και 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας προέβλεπαν μία και μόνο διαφορά, αυτήν για το «όνομα», και όχι η απόδοση στους Σκοπιανούς «μακεδονικής γλώσσας» και «εθνότητας».

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» ως διμερής διακρατική μπορεί να καταγγελθεί οποτεδήποτε στο μέλλον και να προσβληθεί ως ακυρώσιμη, και λόγω παραβίασης των άρθρων 36 παρ.1 και 35 παρ.1 του Συντάγματος μας, περί αρμοδιοτήτων προέδρου δημοκρατίας οι οποίες καταπατήθηκαν. Επιπρόσθετα η «συμφωνία» μπορεί να θεωρηθεί και ως λήξασα, διότι εξαντλήθηκε η προθεσμία που ορίζεται ρητά σε αυτήν έως το τέλος του 2018, για να ολοκληρώσουν τα Σκόπια τις συνταγματικές τους μεταρρυθμίσεις.

8. Το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στο κράτος των Σκοπίων είναι άκυρο διότι συμμετείχε μόνο το 36,8% των πολιτών και όχι άνω του 50%, όπως επιβάλει το Σύνταγμα τους.

9. Ο ΠτΔ του Σκοπιανού κράτους, κ. Γκιόργκι Ιβανόφ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπέγραψε την «συμφωνία» η οποία και εξ αυτού του λόγου είναι άκυρη.

10. Oι εκπρόθεσμες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στο Σύνταγμα του Σκοπιανού κράτους είναι σκόπιμα ελλιπείς, διαιωνίζουν τον ψευτο-αλυτρωτισμό και κοινοποιήθηκαν δια προκλητικά παράνομης ρηματικής διακοίνωσης στην Ελλάδα. H εν λόγω ρηματική διακοίνωση δεν φέρει -ως οφείλετο- την υπογραφή του κ. Γκιόργκι Ιβανόφ.

11. Στα εμπορικά ζητήματα η επίλυση παραπέμπεται σε βάθος πενταετίας, χωρίς σαφή, υποχρεωτική νομική διαδικασία, αλλά εθελοντική. Αυτό αποτελεί χρήση παραπειστικών όρων, και στοιχείο εξαπάτησης τα οποία απαγορεύονται από τις διεθνείς αρχές περί Σαφήνειας, Καλής Πίστεως, και από τη Σύμβαση της Βιέννης, 1969.

12. Το Σκοπιανό κράτος, προβαίνει μέχρι σήμερα και κατ’ επανάληψη στην χρήση του ονόματος «Μακεδονία» αποκλειστικώς, χωρίς το «Βόρεια», καταπατώντας το περί ergaomnes. Συναφή μέγιστα ζητήματα είναι: α. τα αλυτρωτικά σε βάρος της Ελλάδος σύμβολα που υπάρχουν στα χαρτονομίσματα και νομίσματα του. β. Τα δεκάδες χιλιάδες Σκοπιανά διαβατήρια με την ένδειξη «Δημοκρατία Μακεδονίας» τα οποία τυπώθηκαν στα Σκόπια λίγες μέρες πριν από την υπογραφή της «συμφωνίας», γ. Τα όσα εμπεριέχονται στους στίχους του Εθνικού τους Ύμνου.

Είναι προφανές, ότι μία επιτροπή νομικών και διεθνολόγων ειδικού σκοπού μπορεί να εντοπίσει και άλλες αιτίες ακύρωσης, πέραν των όσων αναφέρονται εδώ ενδεικτικά και περιληπτικά. Είναι δεδομένο ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» καταπατά, εκτός από το εθνικό μας δίκαιο και τις διεθνείς δικαιϊκές αρχές που προαναφέρθηκαν και μία σειρά παγκοσμίως αποδεκτών συνθηκών σχετικές με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εν κατακλείδι, και επειδή το ζήτημα δεν είναι μόνο νομικό και πολιτικό, αλλά πρωτίστως ηθικό και εθνικό, θεωρούμε πως δύο πράγματα είναι βέβαια: ότι ο Ελληνικός λαός ποτέ δεν θα ξεχάσει και δεν θα συγχωρήσει την υπογραφή και διατήρηση αυτής της επαχθούς «συμφωνίας». Όπως και το ότι ποτέ δεν θα πάψει να αγωνίζεται και να θυσιαστεί, αν χρειαστεί στο μέλλον, για την Μακεδονία η οποία είναι μία και ελληνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου