Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Δημοσκόπηση MARC: Καλπάζει η ΝΔ – Μπροστά 13%, αυξάνει συνέχεια τα ποσοστά της – Κυρίαρχος Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση MARC δίνει προβάδισμα στη ΝΔ

Δημοσκόπηση MARC, για λογαριασμό του ΑΝΤ1, μεγαλώνει την ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, η οποία ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή, αλλά καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τυγχάνει της θερμής αποδοχής της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με το γκάλοπ, το 75,2% των ερωτηθέντων κρίνει «θετικά» και «μάλλον θετικά» τη συμφωνία, ενώ μόλις 19,6% την αξιολογεί θετικά, με την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να την καταψηφίσει να εγκρίνεται μόλις από 25,9%, με μεγάλο ποσοστό ανήκει στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ.

Το συγκεκριμένο στοιχείο φαίνεται ότι έχει «μετρήσει», προκειμένου η ΝΔ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 12,8 ποσοστιαίες μονάδες: Συγκεντρώνει το 34,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη στο δείκτη «εκτίμηση ψήφου», καθώς η ΝΔ φτάνει στο 41% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27,5%, όπερ σημαίνει μία διαφορά στο 13,5%.

Το ΚΙΝΑΛ καταγράφει στην Πρόθεση Ψήφου 6,3% (στην εκτίμηση ψήφου φτάνει στο 8%), το ΚΚΕ είναι στο 5,6% (και φτάνει στο 6,5%), η Ελληνική Λύση στο 4,4% (πάει στο 5,5%) και το ΜΕΡΑ25 εντοπίζεται στο 2,7% με την εκτίμηση ψήφου να το ανεβάζει στο 3,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, με μεγάλη διαφορά, αφού έχει ποσοστό 50,4% έναντι 28,2%.

Η κυβέρνηση φαίνεται να πήρε “τα πάνω της” μετά τις φθορές που κατέγραψε μετά τα όσα έγιναν τον Αύγουστο (πυρκαγιές, ανασχηματισμός) και σημειώνει άνοδο στην πρόθεση ψήφου από 34,4%, που ήταν στην αντίστοιχη μέτρηση στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει από το 23% τότε στο 22% τώρα.

Δημοσκόπηση MARC δίνει μεγάλο προβάδισμα σε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία

Η επίδραση της ελληνογαλλικής συμφωνίας φαίνεται ότι είναι σημαντική, καθώς σε άλλους δείκτες η κυβέρνηση έχει μικτή εικόνα. Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης έχει θετικές και μάλλον θετικές γνώμες από το 49,5%, ενώ οι αρνητικές και μάλλον αρνητικές είναι στο 49,8%.

Τον περασμένο Ιούνιο οι θετικές και μάλλον θετικές ήταν στο 55,2% και στις 23 Σεπτεμβρίου στο 46,9, όπερ σημαίνει ότι έχασε σε σχέση με πριν το καλοκαίρι, αλλά πλέον έχει σταματήσει η φθορά και ανακτά ξανά δυνάμεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση MARC.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να δέχεται σημαντικά μεγάλη απόρριψη στο αντιπολιτευτικό του έργο, με το οποίο συμφωνεί το 21,7%, ενώ το κρίνει αρνητικά το 76,6%.

Σχετικά με το θέμα διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, το 76,8% θεωρεί ότι ορθά έγινε αυτή η επιλογή, με το 11,5% να θεωρεί λάθος που διαγράφηκε ο νεαρός βουλευτής. Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το 15% θεωρεί ότι ήταν λάθος που έγινε η διαγραφή ενώ ένα 14% δεν απαντά, αποφεύγοντας να πάρει θέση με όποια ερμηνεία μπορεί να δοθεί σε αυτή τη στάση.

Εξάλλου, το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ορθά δόθηκαν περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους, ενώ λάθος κρίνει τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις το 34%. Με τις ελευθερίες αυτές διαφωνεί πάντως το 27,7% των εμβολιασμένων, ενώ συμφωνεί το 22,9% των ανεμβολίαστων.

Τέλος, ως μεγαλύτερο πρόβλημα κρίνεται η πανδημία, ακολουθεί η ακρίβεια και μετά είναι η οικονομία γενικά, τα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό.

Γκάλοπ της MARC προβάδισμα σε ΝΔ

Γκάλοπ της MARC προβάδισμα σε ΝΔ

Γκάλοπ της MARC δίνει προβάδισμα στη ΝΔ

Γκάλοπ της MARC δίνει προβάδισμα στη ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου