Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κατασκεύασμα των καιρών και των συγκυριών

Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης
     Είναι πασιφανές  ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, με έναν αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα, με ένα βαθιά προβληματικό τραπεζικό σύστημα, χωρίς βιομηχανία, χωρίς αναπτυγμένη πρωτογενή παραγωγή, με υπέρμετρη φορολογία και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, καθώς  επίσης και με έντονο δημογραφικό πρόβλημα.
      Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της θητείας της η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν βελτίωσε κανένα από τα προβλήματα, όχι μόνο δεν κέρδισε κάτι σε όφελος της χώρας και του λαού, αλλά αντίθετα παρέδωσε στους δανειστές τα πάντα, έτσι ώστε οι τελευταίοι να έχουν αποκτήσει το δικαίωμα της διαρκούς επιτήρησης, μάλιστα χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να
δώσουν χρήματα.
      Επιπλέον, έγινε φανερό ότι ο διάλογος, η κριτική, η διαφορετική άποψη και η πολιτική αντιπαράθεση, είναι έννοιες και αξίες ασύμβατες με το DNA του ΣΥΡΙΖΑ.
      Όποιος δεν τους υμνεί, όποιος αμφισβητεί τις «επιτυχίες» τους, είναι όχι απλώς εχθρός, αλλά στοχοποιείται, διαβάλλεται και συκοφαντείται.
     Γι’ αυτό η δυσφορία της κοινωνίας και η ανησυχία των πολιτών  μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.
     Ο λαός  προ πολλού, έχει αντιληφθεί  το μέγεθος της ζημιάς που έχειπροκληθεί στη χώρα.
     Όμως, όσο  κι αν προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα 8 χρόνια κρίσης που πέρασαν, ο λαϊκισμός δεν μπόρεσε να καθυποτάξει την κοινωνία.
     Μπορεί να έπαιξε άσχημα μαζί της, μπορεί να την εξαπάτησε με το χειρότερο τρόπο, αλλά η ίδια η φύση των δεδομένων δεν υποτάχθηκε στο δημαγωγικό ολοκληρωτισμό της ανάγκης.
      Κατάλαβε πολύ καλά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κατασκεύασμα των καιρών και των συγκυριών και ότι είναι μια πολιτική «φούσκα» που σιγά – σιγά ξεφουσκώνει.
      Και τούτο διότι αν επιχειρήσει κανείς να προσεγγίσει την πορεία του, θα διαπιστώσει τα παρακάτω:
- Έως το 2011 κινείτο στη ζώνη του 4% και οι απόψεις του ήταν περιθωριακές.
- Κατόπιν εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία, έδρασε κινηματικά υιοθετώντας την πολιτική των δρόμων και προπηλάκισε στην κυριολεξία τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Έτσι στις πρώτες εκλογές του Μαΐου 2012 εκτινάχτηκε στο 16% και ένα μήνα αργότερα στο 26%.
- Εν τω μεταξύ, λοιδορούσε  και λιθοβολούσε συνεχώς τους αντιπάλους του και  παράλληλα ανάπτυξε λαϊκισμό και ελκυστικό  προς τα πλήθη λόγο, καλλιεργώντας υπέρ - προσδοκίες για τη διαχείριση της κρίσης.
Με τον τρόπο αυτό,  πέτυχε να πάρει την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015 επικράτησε με ποσοστό 36,34%,  σχηματίζοντας  κυβέρνηση.
- Στη συνέχεια, συγκρούστηκε για έξι μήνες με τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις του, με αποτέλεσμα να  οδηγηθεί σε έναν επώδυνο για τη χώρα συμβιβασμό.
- Παρ’ όλα αυτά, στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 κατάφερε να επανεκλεγεί στην κυβέρνηση με ποσοστό  35,46%, διατηρώντας σχεδόν όλη την εκλογική του δύναμη.
Στη μετέπειτα κυβερνητική του πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ, στα εκτός Μνημονίου πεδία, ουδέν απέδωσε.
Γίνεται σε όλους αντιληπτό ότι για να αντιστραφεί η σημερινή πορεία της χώρας χρειάζεται να τελειώνουμε, επιτέλους, με τον κόσμο των ψευδαισθήσεων και τις αυταπάτες της Αριστεράς.
Και όλα αυτά γιατί η κυβέρνηση δε δείχνει να επιτυγχάνει κάπου. Οξύνει τα προβλήματα αντί να τα θεραπεύει. Οι αερολόγες κομπορρημοσύνες, τα ανέξοδα και ανερμάτιστα λόγια, δεν αρκούν για τη λύση των προβλημάτων.

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου