Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ο Τσίπρας αποθεώνει Μπουτάρη και λέει: Υπάρχει κράτος «Μακεδονία» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Νίκη θα είναι να βάλουμε και έναν επιθετικό προσδιορισμό»
Μετά την συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε προσωπικά σε εκείνον αλλά και στο Σκοπιανό.
Αρχικά εντύπωση προκάλεσε μια συγκεκριμένη δήλωση του πρωθυπουργού, την οποία ορισμένοι ερμήνευσαν ως προαναγγελία στήριξης του Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές:

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη δημοκρατική. Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο να λέει ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια. Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου», τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως αυτό το μέτωπο πρέπει να σταθεί απέναντι στον εθνικισμό, όπως γενικά πλέον ονομάζεται η όποια πατριωτική αντίδραση, η οποία ταυτίζεται με τον εθνικισμό, όπως επί άλλων εποχών ταυτιζόταν με τον Κομμουνισμό.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ονοματολογικό των Σκοπίων, αναφέροντας, σε μία δήλωση ΣΟΚ,  πως υπάρχει «κράτος που λέγεται Μακεδονία» και νίκη θα είναι ο επιθετικός προσδιορισμός μπροστά από το όνομα, το οποίο, όπως αντιλαμβάνεστε, η κυβέρνηση προσφέρει στους Σκοπιανούς. 
Λανθασμένα είπε πως έχει παραδοθεί το όνομα, από πλευράς μας, με την ονομασία ΠΓΔΜ, καθώς αυτό σημαίνει Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Πρώην όχι Νυν, όπως πάει να συμβεί τώρα.
Η Ελλάδα δεν έχει αποδεχθεί, μέχρι σήμερα, παράδοση ονόματος «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς. Υπάρχει κράτος που λέγεται επίσημα FYROM, όχι «Μακεδονία».
Χωρίς λύση του ονόματος και απόσυρση του ελληνικού βέτου, που τέθηκε από τον Κώστα Καραμανλή το 2008, δεν μπορούν να μπουν στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πως ονομάζονται οι ίδιοι ή πως τους ονομάζουν άλλοι ποσώς μας ενδιαφέρει! Αυτή είναι η αλήθεια!
«Οι βόρειοι γειτονές μας έχουν μια κρατική οντότητα που λέγεται Μακεδονία και φέρουν ένα όνομα που παραπέμπει στον αρχαίο ελληνικό κόσμο και στην βαριά κληρονομιά. Κάποιοι ανόητοι λένε ότι πάμε να δώσουμε, δεν πάμε να δώσουμε, πάμε να πάρουμε. Να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα Μακεδονία είναι μια νίκη».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου