Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ή ... ΟΝΕΙΡΑ!! ΥΠΑΡΧΕΙ & ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ;


Φωτογραφία του Δημήτρης Τριάντος.Η μοναδική γκιλοτίνα (λαιμητόμος ή καρμανιόλα) που έχουμε στην Ελλάδα, και μάλιστα αυθεντική, της Γαλλικής Επανάστασης του 1789, την έφερε το 1830, ο πατέρας του Όθωνα, ο Λουδοβίκος Α' , για τον αποκεφαλισμό βαρυποινιτών, ήταν περιφερόμενη, την πήγαιναν με κάρο ή με πλοίο εκεί που επρόκειτο να γίνουν εκτελέσεις, τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν το 1913! Εκτίθεται στο Μουσείο Εγκληματολογίας, θα δείτε επίσης την κεφαλή του διάσημου λήσταρχου Γιαγκούλα σε άριστη κατάσταση, πέθανε μόλις 25 ετών, προλαβαίνοντας να σκοτώσει 54 άτομα, καθώς και διατηρημένα σε φορμόλη αυτιά, την εποχή εκείνη, δεν υπήρχε η εξέταση DNA, το αυτί ήταν...
κάτι σαν το δακτυλικό αποτύπωμα, μοιάζει είτε με του πατέρα είτε με της μητέρας μας. Και σήμερα, όταν βγάζει κάποιος ταυτότητα, κανονικά, τα μαλλιά πρέπει να είναι πίσω από τα αυτιά, επειδή θεωρούνται στοιχείο αναγνώρισης!.

Το Μουσείο στεγάζεται στο κτίριο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνδράμει το εκπαιδευτικό έργο της Ιατρικής και της Νομικής Σχολής καθώς και των Σχολών της Αστυνομίας!.

Δημήτρης Τριάντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου