Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Η Τασία επιμένει στο «λιάζονται» για τους μετανάστες: Καλώς το είπα, έπρεπε να τους καλωσορίσουμε

Την είπα συνειδητά τη φράση και θα την έλεγα ξανά αν με ρωτούσαν, δηλώνει η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Την έκφραση «οι μετανάστες λιάζονται» που είχε εκστομίσει το 2015 όταν ήταν υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπερασπίστηκε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.
«Ειπα τη φράση "λιάζονται" απόλυτα συνειδητά και παρ' όλη την επίθεση που έχω δεχθεί, αν μου έκαναν την ίδια ερώτηση, θα επαναλάμβανα ακριβώς το ίδιο, γιατί απέδιδε αυθεντικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν δικαίωμα στο δημόσιο χώρο όπως όλοι μας. Είχαν έρθει στην πατρίδα μας προκειμένου να ζητήσουν καταφύγιο ή εδώ ή στην Ευρώπη, κι ό,τι έπρεπε όχι απλά να τους ανεχτούμε αλλά να τους καλωσορίσουμε» είναι η απάντηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου σε ερώτηση του Θανάση Νιάρχου για τα ΝΕΑ.

Επιχειρώντας να εξηγήσει περαιτέρω γιατί έκανε τότε αυτή τη δήλωση, η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής λέει ότι την είπε σε ένα πρωινό «που δημοσιογραφικά ρεπορτάζ είχαν αρχίσει να υποδαυλίζουν αυτά τα αισθήματα που όλοι πρέπει να προσπαθούμε να τα γλυκάνουμε, τότε λοιπόν γινόταν προσπάθεια να καλλιεργήσουν ένα αίσθημα φόβου λέγοντας ότι όλοι οι μετανάστες έχουν μαζευτεί στην Ομόνοια κι ότι μας "έπνιξαν"».

Κατά την ίδια η κάτω βόλτα στο προσφυγικό ρεύμα ξεκίνησε μετά την επίθεση στο Μπατακλάν όταν «το προσφυγικό άρχισε να ταυτίζεται συλλήβδην με την τρομοκρατία {...} αν και αποδείχθηκε ότι οι δράστες δεν ήταν πρόσφυγες, αλλά Γάλλοι πολίτες δεύτερης και τρίτης γενιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου