Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ


Από τις πλέον βασικές υποχρεώσεις του Δήμου είναι η καθημερινότητα του πολίτη και ιδιαίτερα η καθαριότητα ( δρόμοι, πλατείες, αποκομιδή σκουπιδιών, πλύσιμο κάδων, κάμπος, ρέματα, κλπ ), η οποία είναι και ανταποδοτική, αφού οι πολίτες πληρώνουν κάθε δίμηνο (με το λογαριασμό της ΔΕΗ) τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
υστυχώς η κατάσταση, που επικρατεί στο Δήμο, δείχνει πως η Διοίκηση έχει αποτύχει παταγωδώς στον τομέα καθαριότητας παρά την τοποθέτηση δίπλα στον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και ενός βοηθού (ή αναπληρωτή;) Αντιδημάρχου, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι τώρα.
Και αντί η Διοίκηση του Δήμου να σκύψει στο πρόβλημα και να εργαστεί σοβαρά (και όχι μόνο επικοινωνιακά, δηλαδή φωτογραφίες κλπ) για να βρει λύσεις, προτίμησε την εύκολη, αλλά ακριβή λύση δηλαδή να αναθέσει το θέμα της καθαριότητας σε ιδιώτη επιχειρηματία.
Για να δοθεί σε ιδιώτη θα πρέπει, να κοστίσει λιγότερο και να είναι καλύτερη καθ' όλο το έτος και όχι μόνο τους πρώτους μήνες για εντυπωσιασμό.
Η μέθοδος όμως αυτή έχει δοκιμαστεί και κατά το παρελθόν με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα για την οικονομία και την καθαριότητα του Δήμου. Η λύση είναι μία. Να αναλάβει η Διοίκηση τις ευθύνες της (και όχι να τις ξεπουλήσει σε ιδιώτη), να λειτουργήσει σωστά το μηχανισμό, που διαθέτει, να αξιοποιήσει τον εξοπλισμό του Δήμου και να προσλάβει όσο προσωπικό απαιτείται για να συμπληρωθούν οι απαιτούμενες θέσεις. Τότε και μόνο τότε θα υπάρξει καθαριότητα στο Δήμο, και ταυτόχρονα  θα πάρουν μεροκάματο και κάποιοι συμπολίτες στη δύσκολη οικονομική περίοδο, που διανύουμε. Διαφορετικά όλα τα λεφτά θα τα πάρει ένας και το πιθανότερο όχι δημότης του Δήμου μας με αβέβαια αποτελέσματα καθαριότητας.
Η Διοίκηση του Δήμου προβάλλει το επιχείρημα, πως με τον ιδιώτη επιχειρηματία η καθαριότητα θα κοστίσει λιγότερο. Αυτό δεν είναι αληθές και τούτο διότι:
Ο προϋπολογισμός ενός έτους είναι 500.000 ευρώ για τον καθαρισμό ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ. Για τον σκοπό αυτό ο ιδιώτης προβλέπεται, να χρησιμοποιήσει 10 εργάτες, 5 οδηγούς, καθώς και τα απαιτούμενα οχήματα – μηχανήματα.
Ο Δήμος διαθέτει ήδη τα πάντα (μηχανήματα, οχήματα κλπ) και του λείπουν μόνο οι εργάτες και οι οδηγοί. Το κόστος των 15 αυτών ατόμων ( όσους δηλαδή θα χρησιμοποιήσει και ο επιχειρηματίας ) για ένα χρόνο είναι 197.000 ευρώ για μισθούς και 62.000 ευρώ για ασφάλιση. Σύνολο 259.000 ευρώ (ας γίνει μία σύγκριση με τις 500.000 ευρώ του ιδιώτη).
Εννοείται βεβαίως, πως για μία εργασία, που ο ιδιώτης θα χρησιμοποιήσει 15 άτομα, μπορεί και ο Δήμος να την φέρει σε πέρας με τον ίδιο αριθμό ατόμων.
Εάν κάποιος πει, ότι ενώ ο ιδιώτης θα χρησιμοποιήσει 15 άτομα (ο προϋπολογισμός των 500.000 ευρώ προέκυψε με την κοστολόγηση 15 ατόμων, εάν είναι πιο πολλοί θα αυξηθεί και το ποσό) ο Δήμος θα χρειαστεί 45-50 είναι τελείως ακατάλληλος για διοίκηση και να πάει σπίτι του.
Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει ο Δήμος την ασχετοσύνη του και την ακαταλληλότητα του.
Εκ του Γραφείου Τύπου
                                                                                                                                                                της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου