Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΕΡΙΓΕΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ

Εμείς οι Έλληνες είμαστε το δίχως άλλο λαός γεμάτος προτερήματα. Όμως δυστυχώς σήμερα έχουμε κλειδώσει ανδρεία και ηρωισμό προσμένοντας ποιος ξέρεις τι, ίσως ένα θαύμα, να τα ανασύρουμε τραβώντας εμπρός. Όχι, δεν έχουμε διαγράψει τον εαυτό μας και την ιστορία μας. Έχουν φροντίσει γι’ αυτό η φύση με την βιολογική της πραγματικότητα και τα έργα των προγόνων μας.

Ωστόσο ο μεγάλος εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς θεωρούσε χρέος του να αναδείξει περισσότερο τα ελαττώματα της Ελληνικής Φυλής. Ήξερε ότι ήταν πολύ πιο χρήσιμος μέσα από την ανάδειξη των αρνητικών σημείων του λαού μας για δύο λόγους. Πρώτον διότι μέσα από την καλή γνώση του κακού εαυτού βοηθιέται η ανθρώπινη ύπαρξη από εγωισμό έστω να κάνει την μέγιστη δυνατή ενέργεια για να βελτιωθεί. Αλλά και γιατί ο δημιουργός του πολιτισμού και της Εθνικής Ιδέας Έλληνας θα μπορέσει μέσα από αυτήν την οδό να νιώσει την ανάγκη να ανατάξει δυνάμεις και να γίνει κύρης κι όχι κυριευόμενος.
Έλεγε λοιπόν ο Παλαμάς πως δεν έχουν πλέον οι Θεοί την κατοικία τους στον Όλυμπο και δεν συχνάζουν λεβέντες στην Όσσα. Και ακόμη πως η Ελληνική Γη κατοικείται από ραγιάδες Έλληνες, ανθρώπους σκυφτούς, καμωμένους για το χαράτσι που, έχοντας εγκαταλείψει την θεία όσο και τραχιά ελληνική γλώσσα, έχουν καταντήσει κούφιοι και οκνοί. Έλληνες δηλαδή κατ’ όνομα αλλά κενοί στο περιεχόμενο. Με φύση το δίχως άλλο που μαρτυρεί τη θεία καταγωγή αλλά δίχως ιδεολογική συνάφεια.
Έχουμε καταντήσει λαός που έχει αφήσει την γλώσσα του να ατονήσει και την ιστορία του να αλωθεί ανάμεσα στις μυλόπετρες των ψευτοεκσυγχρονιστών και των πλαστογράφων. Στα χέρια δηλαδή βάρβαρων ελληνόφωνων που έχουν παρεισφρήσει μες στα σπλάχνα της ελληνικής φυλής και από γυρολόγοι έχουν μετατραπεί έως τις μέρες μας σε βδέλλες που ρουφάν και σκορπούν ζωντάνια και αίμα ελληνικό. Έχει καταντήσει ο Έλλην μέσα από την χρονοβόρα διαδικασία της ανθρώπινης διάβρωσης ένα ον καθαρά μιμητικό που δεν νοιάζεται για την λεβεντιά και την ίσια περπατησιά αλλά για την δανεική ανάσα και την τεχνητή χλιδή που στηρίζονται σε ατέρμονες υποσχέσεις και πεπερασμένη μα και ξένη ισχύ. Και ότι δεν είναι αληθινά δικό σου, γρήγορα γίνεται ατμός, περνά και φεύγει...
Αλλά σαν δεν είναι δικό σου ένα αγαθό και δεν το έχεις κατακτημένο αλλά έχουν εσένα κατακτημένο οι δοσάδες της εξουσίας, τότε καταλαμβάνεσαι από την αγωνία να εξαγοράσεις τον επίπλαστο παράδεισο της νεκρικής ηρεμίας αρκούμενος στα ψιχία της ελεημοσύνης που ονομάζουν μισθό και που στο τέλος κι αυτόν τον παίρνουν πίσω διπλό και τρίδιπλο οι δοσάδες. Είναι άλλωστε ακριβή η εξουσία τους και πρέπει να ξεπληρώσουν το νοίκι στα νεοταξικά κοράκια που έχουν κλείσει τον κόσμο δήθεν ελεύθερων εθνών μες στα θησαυροφυλάκιά τους. Έτσι λοιπόν πατρίδα και κοινωνία έχουν μπει στο περιθώριο αντί του χρυσού κλουβιού κι ενός διορισμού και το χαράτσι κάνει τον Έλληνα ευλύγιστο και σκυφτό μπρος στον βάρβαρο κύρη του, πουλώντας και την ελληνική γλώσσα ακόμη.
Και έτσι καταντά ο λαός ακροατήριο των δημοκόπων και των λογοκόπων της πολιτείας. Και οι μαμμωνάδες βάρβαροι και οι χαύνοι λεβαντίνοι, κατά πως έλεγε ο Παλαμάς, εισέρχονται σαν τους λύκους μες στο κοπάδι, ενώ οι ψωριασμένοι σκύλοι αδυνατίζουν την αμυντική παράταξη του Έθνους έχοντας εγκαταλείψει την σκοπιά για να γλύψουν τα κόκαλα που τους πετούν οι μεγάλες δυνάμεις εκάστου καιρού. Κι όλοι μαζί χαροκόποι υπήκοοι ενός ψευτορωμέϊκου, αδιάντροποι προσπαθώντας να κρατήσουν τάχα κρυφό τον ανάξιο του παρελθόντος εαυτούλη, καταντούμε τη Ρωμιοσύνη πόρνη.
Ορθά τα λέει ο Παλαμάς και ορθά επιτέλους τα αντιλαμβανόμαστε. Αυτό άλλωστε δεν συμβαίνει σαν μπαίνει το ΣΔΟΕ μέσα σε Ελλήνων μαγαζιά και ξωπίσω εφορμούν όχι γερμανικά όπλα αλλά κάμερες όπως συνέβη στις Σπέτσες προσφάτως για να γίνει «οικονομικός» έλεγχος; Αυτό δεν γίνεται όταν μας βάζουν να έρχονται στα μέρη μας οι Τούρκοι αντί να διαβούμε εμείς τα σύνορα λευτερώνοντας σκλάβες πατρίδες; Αυτό δεν γίνεται όταν μας σκοτώνουν στο δρόμο ή σε κάποιο στρατόπεδο δυνάμεις ξένες κι εμείς πρέπει να βλέπουμε τάχα δικές μας ευθύνες; Αυτό δεν συμβαίνει ωθώντας ξεδιάντροποι ηγετίσκοι τον ελληνικό λαό να γίνει κατά πως λέει ο Παλαμάς των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι;
Αρκούν τα δάκρυα, οι ντροπές και τα δεσμά. Τώρα πλέον είναι ο καιρός της επανάστασης, της απελευθέρωσης και της ελληνικής αναγέννησης. Ο Παλαμάς έλεγε πως «ο Εθνικισμός είναι έμφυτος και εγώ είμαι Εθνικιστής». Να νοιώσουμε λοιπόν τον ελληνισμό να καίει τα σωθικά μας και να γίνουμε κύρηδες στο σπιτικό μας και κυρίαρχοι στον περίγυρο. Αποκλειστικά Κυρίαρχοι στην Πατρίδα των Θεών και των Ηρώων Ελλάδα και Όρθιοι Ηγέτες μιας Μεγάλης Ελλάδος στην Κοινωνία Ελεύθερων Εθνών...


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://anaxfiles.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου