Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται σιγά σιγά ότι ο Ανδρέας και ο γιος του ήταν αυτοί που διέλυσαν την Ελλάδα.





Σας παραθέτουμε από ένα «φιλοπασοκικό»(;) έντυπο τα εξής αποσπασματικά στοιχεία:
Παρεμβάλουμε, απλώς εμβόλιμα, κάποια επιπρόσθετα πραγματικά γεγονότα:

* Ελάχιστη διαφωνία υπάρχει όμως ότι το όργιο δανεισμού ξεκίνησε επί Ανδρέα

* Το όργιο των αναξιοκρατικών προσλήψεων. Το όργιο ληστρικών μισθών κάποιων ημέτερων δημοσιοϋπαλληλικών τάξεων. Το όργιο προβληματικών αλλά, βιώσιμων επιχειρήσεων το 81, που έκλεισαν, επειδή οι ΠΑΣΟΚ τεχνικοί σύμβουλοι είχαν λάβει πιθανότατα άμεσα ιδιαίτερα μαθήματα από τον κ. Τσοχατζόπουλο ή τον κ. Κουτσόγιωργα. Το όργιο των λαδωμάτων. Το όργιο των συνδικαλιστών όπου όσο λιγότερο δούλευαν τόσα περισσότερο «μαζί τα φάγαμε». Το όργιο με τα δωράκια Υπουργών δια στόματος Ανδρέα. Το όργιο… μη σας κουράσουμε, μόνο Ρωμαϊκά όργια δεν(;) έχει η λίστα…

** "Ο Ανδρέας Παπανδρέου", καταθέτει ο Ιάσων Μανωλόπουλος, διευθυντής εταιρίας hedge fund και συγγραφέας ενός βιβλίου για την οικονομική κατάρρευση Ελλάδας "διέφθειρε την ελληνική ψυχή και προσέδωσε στους Ελληνες μια κουλτούρα δικαιωμάτων βασισμένη στο προνόμιο της... φυσικής ύπαρξης και όχι της ικανότητάς τους να δουλέψουν και να αναλάβουν ρίσκα".

** Αυτό που λέει κομψότατα ο κ. Ιάσων Μανωλόπουλος είναι πως το Ο Ανδρέας – ΠΑΣΟΚ «λάδωσε» και διέφθειρε ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού Λαού. Μόνο αυτό λέει εδώ ο άνθρωπος.


*** Δεν θυμούνται όμως την περίοδο Παπανδρέου με την ίδια συμπάθεια. Ενας από αυτούς είναι ο Θόδωρος Στάθης, στενός συνεργάτης του Ανδρέα το '60 και μέλος των κυβερνήσεών του τις δεκαετίες 1980 και 1990.
Ο Θ. Στάθης ανακαλεί τις μέρες της υπερβολής του 1980, όταν οι ελάχιστοι μισθοί σχεδόν διπλασιάστηκαν και το κράτος απλώθηκε σχεδόν σε κάθε γωνιά της ελληνικής κοινωνίας.
"Ο Ανδρέας ήθελε να χτίσει ένα κράτος με καλύτερους μισθούς και υπηρεσίες, τελικά όμως τα λεφτά πήγαν στη γραφειοκρατία και όχι στον λαό", λέει ο κ. Στάθης και προσθέτει: "Στην πραγματικότητα κτίσαμε ένα τόσο μεγάλο κράτος που έπρεπε συνεχώς να δανειζόμαστε μόνο και μόνο για να καλύπτουμε τα έξοδά του. Επρόκειτο περί τρομερού λάθους".

*** Αυτό που λέει κομψότατα ο κ. Θόδωρος Στάθης, είναι πως εφαρμόσανε έναν πελατειακό τριτοκοσμικό σοσιαλισμό όπου και εξαιτίας του κινδυνεύει όλη η Ελλάδα τώρα να γίνει Μπαγκλαντές. Δεν λέει τίποτα λιγότερο ή περισσότερο, και ας μας διαψεύσει, με «υπερβολή» ή άνευ.


**** Το 1993 όταν τα κρατικά ταμεία είχαν στερέψει ο Παπανδρέου διένυε την τρίτη του θητεία. Είχε αρχίσει να αποδέχεται ότι το κράτος δεν μπορεί να ζήσει με δανεικά. Αυτή είναι μία παραδοχή στην οποία ο σημερινός πρωθυπουργός άργησε πολύ να προσχωρήσει.
Ο Γιώργος είναι έντιμος και ηθικός άνθρωπος. Έχασε χρόνο όμως. Ο Ανδρέας θα το είχε διαβλέψει νωρίτερα και θα είχε κινηθεί γρηγορότερα παίρνοντας τολμηρότερα μέτρα.

**** Και φτάσαμε στον κατιόντα Γεώργιο. Καλό παιδί, ηθικό και έντιμο ! Όταν γνώριζε την άσχημη κατάσταση αλλά ήταν αντιπολίτευση κατέβαινε ως διαδηλωτής στα λιμάνια. Όταν ανέλαβε την εξουσία χρονοτρίβησε τόσο, με το «λεφτά υπάρχουν» ή τα πιστόλια πάνω στο τραπέζι, όσο θα χρειαζόταν ένας πιλότος να ρίξει το αεροπλάνο και 1 (ένα) μέτρο πριν το έδαφος να αρχίσει ενέργειες σωτηρίας. Λαμπρά !

Αφήστε όμως τα δικά μας σχόλια με τους μπλέ αστερίσκους...

Τι κομψά και ωραία που τους «θάβουν» οι ίδιοι οι συμμετέχοντες
στο κίνημα αυτό της εξαθλίωσης !

Διαβάστε και όλο το άρθρο. Σε ένα σημείο υπαινίσσεται, ότι ο σημερινός μας Πρωθυπουργός έχει και ψυχολογικά σύνδρομα επειδή είχε στερημένα παιδικά χρόνια !

Που γραφτήκανε αυτά : Στο New York Times, και τα αναδημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ παρακαλώ! Και εις ανώτερα κύριοι… Να θυμάστε πως αναδημοσιεύσατε την αλήθεια, σε ένα άρθρο σας, μόνο με 30 χρόνια καθυστέρηση…
Επί 30 χρόνια τα αφεντικά σας, ή εσείς τι τρώγατε άραγε ; Κουτόχορτο ή λεφτά ; Ή μήπως κάνατε και εσείς μια Πασοκική χρονική επιλεκτική χρεοκοπία της συνείδησης σας ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου