Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Η κατάπτυστη θέση πάγκαλου(;)-παπανδρέου για τα γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν μας ενδιαφέρει η ιδιοκτησία των Γλυπτών αλλά ο τόπος όπου θα εκτίθενται!

Η κατάπτυστη Η κατάπτυστη θέση πάγκαλου(;) -παπανδρέου για τα γλυπτά του Παρθενώνα (και όχι μόνο!)
Τι κρίμα να μην υπάρχουν από τότε (*2000) τα μπλογκς Θόδωρε...
(Θα είχε σίγουρα ανακαλέσει – διαψεύσει την δήλωση αυτή… όπως έκανε πρόσφατα ένας άλλος υπουργός…)
Έλεγε λοιπόν το 2000 (στο «Βήμα»)
Νομίζω λοιπόν ότι και κατά την τελευταία φορά που ήμουν στο Λονδίνο για τα εγκαίνια της Τέιτ Γκάλερι και με την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος κατέθεσε στην Επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων για το θέμα των Γλυπτών, φάνηκε καθαρά ότι έχουμε μια ολοκληρωμένη και συνεκτική θέση. Βασική αρχή της είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει η ιδιοκτησία των Γλυπτών αλλά ο τόπος όπου θα εκτίθενται και ότι δεν ζητούμε να μας επιστραφούν όλα τα αρχαία από όλα τα μουσεία του κόσμου αλλά μόνο τα μέλη από αυτό το συγκεκριμένο μνημείο.

Τι μας λέει η δήλωση;

Α. Δεν μας ενδιαφέρει η ιδιοκτησία των Γλυπτών αλλά ο τόπος όπου θα εκτίθενται
και
Β. Δεν ζητούμε να μας επιστραφούν όλα τα αρχαία από όλα τα μουσεία του κόσμου αλλά μόνο τα γλυπτά του Παρθενώνα

Σοβαρά ρε μεγαλόκαρδοι;

Τα χαρίζουμε τα υπόλοιπα;
Κάνε ένα δημοψήφισμα τότε, να μας ρωτήσετε!!

Είναι δυνατόν πολιτικοί που έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις -και έχουν χαράξει τέτοιες "κόκκινες γραμμές" να μην είναι ήδη στο χρονοντούλαπο (XXL) της ιστορίας;


http://parthenon-sculptures.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου