Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Μολυσμένο κρέας, από τη Γαλλία στο πιάτο μας..Δείτε ποιες επιχειρήσεις το έχουν προμηθευτεί...


Μολυσμένο με παθογόνο μικροοργανισμό βοδινό κρέας εντόπισαν οι βελγικές αρχές. Κρέας από την ίδια παρτίδα έχουν προμηθευθεί τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις. 
Πρόκειται για τις επιχειρήσεις:
  1. «ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΙΑ Α.Ε.» (Κεντρική Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης): αρ. παρτίδας 071878, (AV5: ωμοπλάτη με στήθος), ημερομηνία παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 173,8 κιλά.
  2. «ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε.» (Σίνδος, Θεσσαλονίκη): αρ. παρτίδας 071862 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 214,6 κιλά.
  3. «ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ε.» (Στέρνες Ακρωτηρίου, Χανιά Κρήτης): 1) αρ. παρτίδας 071887 (Plat de cote: μεσοπλεύριο κρέας, στηθοπλευρές), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 49,7 κιλά και 2) Αρ. παρτίδας 071862 (Plat de cote), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 45,7 κιλά.
  4. «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ Α.Ε.» (Τρίκλινο, Κέρκυρα) : 1) αρ. παρτίδας 072135 (Plat de cote), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 49,9 κιλά και 2) αρ. παρτίδας 072135 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 190 κιλά.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Το κρέας προέρχεται από το σφαγείο «Group Bigard» (κωδικός έγκρισης FR 59 225104 CE) στη Γαλλία.
Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) γνωστοποίησε ότι δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα σε καταναλώτες, τα οποία να συνδέονται με το συγκεκριμένο παθογόνο στέλεχος.
Συνιστά στους καταναλωτές να ακολουθούν ορθές πρακτικές υγιεινής και σωστό χειρισμό των τροφίμων στο σπίτι, όπως: σωστό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, καλό ξέβγαλμα και στέγνωμα. Το κρέας, συμπεριλαμβανομένου του κιμά, θα πρέπει να μαγειρεύεται καλά και να αποφεύγεται η διασταυρούμενη επιμόλυνση. Για παράδειγμα, χρήση διαφορετικής επιφάνειας κοπής για το ωμό κρέας, διαφορετικής για το μαγειρεμένο ή για τα φρέσκα λαχανικά. Εναλλακτικά, θα πρέπει να πλένεται η επιφάνεια κοπής με σαπούνι, μεταξύ των διαφόρων χρήσεων μίας επιφάνειας.

http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου