Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Τουρκία: Προφυλακίστηκαν 15 άτομα ,μεταξύ αυτών οι γιοι υπουργών και ο Τραπεζίτης

Τουρκία: Προφυλακίστηκαν οι γιοι των υπουργών για το σκάνδαλο διαφθοράς Προφυλακίστηκαν οι γιοί δύο υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν, ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Halkbank, καθώς και 13 ακόμη ατόμων, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας στους κόλπους των κρατικών λειτουργών, μετέδωσε το CNN Turk και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Πολλοί άλλοι έχουν ήδη συλληφθεί ως ύποπτοι στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, η οποία και αποτελεί τη σοβαρότερη πρόκληση για
τον επί δεκαετία πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως μετέδωσαν το NTV και το CNN Turk, οι γιοί του υπουργού Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ και του υπουργού Οικονομίας Γιαφέρ Τσαγλαγιάν τέθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί υπό κράτηση αφού τους απαγγέλθηκαν προηγουμένως κατηγορίες.
Τα ίδια μέσα πρόσθεσαν ότι εις βάρος του γενικού διευθυντή της κρατικής Halkbank απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «διαφθορά, απάτη, διακίνηση χρυσού και υπεξαίρεση».
Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει να απαγγέλουν κατηγορίες εις βάρος περίπου 89 υπόπτων, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από τρεις ημέρες. Οι συλληφθέντες ύποπτοι ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για δωροδοκία.
Την Πέμπτη, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Τσαπκίν αποπέμφθηκε μετά τη σύλληψη δεκάδων ατόμων -ανάμεσά τους και οι γιοί τούρκων υπουργών και γνωστών επιχειρηματιών, που είναι σύμμαχοι του Ερντογάν- στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας.
Ο γιός του υπουργού Περιβάλλοντος Ερντογάν Μπαϊρακτάρ είναι μεταξύ των συλληφθέντων.
Η τουρκική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες και προφυλάκισε σήμερα τους γιους δύο υπουργών προσκείμενων στον πρωθυπουργό Ερντογάν, στο πλαίσιο του χωρίς προηγούμενο σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές.
Οι κατάρες του ιμάμη Γκιουλέν
Κατάρες στους υπευθύνους για την αποπομπή αξιωματούχων της αστυνομίας που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς εξαπέλυσε ο τούρκος ισλαμιστής κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν
«…Εκείνοι που δεν βλέπουν τον κλέφτη, αλλά κυνηγάνε αυτούς που προσπαθούν να πιάσουν τον κλέφτη, που δεν βλέπουν το έγκλημα αλλά επιχειρούν να δυσφημίσουν άλλους με το να κατηγορούν αθώους ανθρώπους- ας ρίξει ο Θεός φωτιά στα σπίτια τους, να καταστρέψει τα σπίτια τους, να σπάσει την ενότητά τους», είπε ο Γκιουλέν σε ηχογραφημένο του μήνυμα που αναρτήθηκε την Παρασκευή σε μία από τις ιστοσελίδες του.
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν χαρακτήρισε τις συλλήψεις πολλών υπόπτων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση «βρώμικη επιχείρηση» που έχει ως στόχο να υπονομεύσει το κράτος. Δεκάδες αξιωματούχοι της αστυνομίας αποπέμφθηκαν από το Σώμα στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση διαφθοράς.
Ο Ερντογάν δεν έχει χαρακτηρίσει ανοιχτά υπέυθυνο για την έναρξη της έρευνας τον Γκιουλέν, ο οποίος ασκεί επιρροή τόσο στον χώρο της αστυνομίας όσο και σε εκείνον της δικαιοσύνης. Ωστόσο, το κίνημα Χιζμέτ («Υπηρεσίες») του Γκιουλέν βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό.
Ο ιμάμης Γκιουλέν είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου