Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΤΩΝ...40!

Γράφει η Θάλεια Χούντα
 
Διαφθορά στην πολιτική....
Διαφθορά στην οικονομία...
Διαφθορά στον δημόσιο τομέα....
Διαφθορά...., είναι ένας όρος ο οποίος έχει γίνει συνώνυμο της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων σχεδόν 40 ετών και έχει αποτελέσει αντικείμενο διεθνούς και εγχώριας μελέτης από το 2005, με την πραγματοποίηση ερευνών ενίοτε χρηματοδοτούμενων, προς επίλυση του «φαινομένου».


Εν έτη 2013 και τίποτα δεν έχει γίνει επί της ουσίας , πλην της εφευρέσεως νομοθετικών εργαλείων για την κοινότυπη πλέον έκφραση «καταπολέμηση της διαφθοράς».
Πολύ πρόσφατα η Βουλή καθιέρωσε τον θεσμό του Εισαγγελέα Διαφθοράς , που στόχο έχει την εποπτεία και τον συντονισμό των υποθέσεων διαφθοράς κρατικών λειτουργών.
Στη θέση αυτή ορίστηκε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η αντιεισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράϊκου,
Γνωστά όλα αυτά μέχρι στιγμής. Το άγνωστο όμως αφορά την εξέλιξη μείζονων υποθέσεων όπως CDS, υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και οι άνω των 500 εκκρεμών δικογραφιών.
Είναι απορίας άξιον, το πόσο σύντομα θα αποδοθεί δικαιοσύνη στους πρωταγωνιστές - δημιουργούς των οικονομικών και πολιτικών σκανδάλων , οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο όπως όλοι μας.
Δικαίως αναρωτιέται η πλειοψηφία των συμπολιτών μας , μήπως τα συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα είναι τόσο ¨ηχηρά» και προκαλούν ...κώφωση στα ώτα των αρμοδίων λειτουργών...
Πλέον οι εποχές και οι καταστάσεις έχουν αλλάξει εξαιτίας κάποιων προσώπων , οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με το σάπιο πολιτικό καταστημένο και μέσω των πάντα νόμιμων κινήσεών τους , αποκαθιστούν το τυχόν «στιγμιαίο λάθος» της κώφωσης των αρμοδίων.
Ενδεικτικά θα αναφέρω την περίπτωση της EUROBANK, όπου κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρονικού διαστήματος τα στόματα έχουν ανοίξει και οι αποκαλύψεις που αφορούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στον πάλαι ποτέ ισχυρό όμιλο , σίγουρα θα έχουν εγείρει το ενδιαφέρον της Εισαγγελέως Διαφθοράς, η οποία λογικά θα πρέπει να ξεκινήσει λίαν συντόμως τις διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών και τις αντίστοιχες ποινικές διώξεις.
Δεν έχω καμία διάθεση να υποδείξω σε κανένα δικαστικό λειτουργό την δουλειά του , αλλά διαθέτω έντονο το συναίσθημα του δικαίου και της απόδοσης δικαιοσύνης και αυτό το γνωρίζει προσωπικά τόσο και η Εισαγγελέας Διαφθοράς όσο και ο λοιπός δικαστικός κλάδος.
Με βάση λοιπόν τα όσα γνωρίζουν εκείνοι για εμένα και εγώ γι' αυτούς, θεωρώ, ότι μέσω της αρθρογραφίας μου θα μπορέσουμε να συντονιστούμε για την διαλεύκανση αρκετών σκανδαλωδών υποθέσεων που οδήγησαν την χώρα μας τα τελευταία 40 έτη στο σημείο, στο οποίο όλοι μαζί αναφωνούμε ...Φτάνει πιά...
Εις το επανιδείν


dialogoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου