Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ο αρχαιολογικός χώρος αρχαικής εποχής στην Αγία Τριάδα


Στην νότια παραλιακή γραμμή του υγροβιότοπου του Βουρκαρίου, υπάρχει και ένας αρχαιολογικός χώρος απο την αρχαική εποχή. Είναι η περίοδος που οι αρχαιολόγοι ορίζουν μεταξύ του 750-479 πΧ.

Αντιγράφουμε απο την ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού:

Η χερσόνησος της Αγ. Τριάδας ταυτίζεται με την αναφερόμενη από τον Στράβωνα Μινώα Άκρα, την οποία, σύμφωνα με το Θουκυδίδη, ο Αθηναίος στρατηγός Νικίας (469-413 π.Χ.) είχε οχυρώσει και εγκαταστήσει φρουρά. Στη βόρεια κλιτύ της χερσονήσου, κοντά στο ναϊσκο της Αγίας Τριάδας, σώζονται τοίχοι ύστερου αρχαϊκού οικοδομήματος που πιθανότατα σχετίζεται με φυλακείο.

Στη ρωμαϊκή περίοδο οικοδομήθηκαν δύο αγροικίες. Η μεγαλύτερη εξ αυτών οικοδομήθηκε μέσα και γύρω από το αρχαϊκό κτήριο. Από αυτήν σώζονται συνολικά δεκαεννέα δωμάτια και λουτρό. Εξ αυτών επτά δωμάτια επικοινωνούν με εσωτερική αυλή που φέρει κυκλική κατασκευή (αλώνι). Η δεύτερη αγροικία οικοδομήθηκε στα Β.Δ. του αρχαϊκού κτίσματος. Σώζονται πέντε ορθογώνια δωμάτια και ένας κυκλικός φούρνος σε υπαίθριο χώρο.
Συντάκτης
Π. Αυγερινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου