Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!!!

Του Κώστα Τασούλα*
Τον Ιανουάριο και το Σεπτέμβριο του 2015 ο Ελληνικός λαός έδωσε σαφή πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα πράγματα όμως στη χώρα είναι σαφώς χειρότερα από ό,τι ήταν τέτοια εποχή το 2014.
Και η ψυχολογία και οι αριθμοί είναι δυσμενέστεροι. Αντί του mail Χαρδούβελη έχουμε νέα μέτρα 5,7 δις ευρώ, αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων, σκληρή επιπλέον φορολόγηση των αγροτών, επιστροφή στην ύφεση και στο έλλειμμα.

Οι κοινωνικές αντιδράσεις σε όλη αυτή την προφανή υποβάθμιση της ζωής των Ελλήνων είναι από ανύπαρκτες έως αδιάφορες.  Δεν πρόκειται όμως για ανοχή σε μια νέα κυβέρνηση. Πρόκειται για την επικράτηση της απάθειας στη θέση της οργής. Θυμώνω με κάποιον από τον οποίο περιμένω κάτι. Από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι πολίτες δεν περίμεναν πολλά για να είμαστε ειλικρινείς.  Δεν τους ψήφισαν για τα ωραία τα λόγια τα μεγάλα! Εμάς καταψήφισαν!

Φυσικά ο χρόνος περνάει αμείλικτα. Η απάθεια της πρώτης χρονιάς δεν θα διαιωνιστεί. Ο λαός προφανώς θα αντιδράσει σύντομα στην εμφανή κατρακύλα του επιπέδου ζωής του. Σύντομα, μέσα στο 2016, ο λαός θα αρχίσει να απαιτεί από την κυβέρνηση. Και τότε θα έλθει η ώρα της κρίσης και της σύγκρισης.

Τότε έχει νόημα εμείς να είμαστε παρόντες, όρθιοι, σοβαροί και υπεύθυνοι.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 400.000 πολίτες ήλθαν και ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. Βασικός χορηγός προσέλευσης είναι ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας. Η κακή πορεία της χώρας κινητοποίησε τους πολίτες. Θέλουν μια δυνατή αντιπολίτευση σήμερα για να γίνει μία ικανή Κυβέρνηση αύριο.  Το καραβάνι προχωρεί!

*Ο Κώστας Τασούλας είναι Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου