Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Που το πάει ο Κώστας Καραμανλής;


Είναι κάποια πράγματα τόσο εξωφρενικά στη Νέα Δημοκρατία που αναρωτιέσαι πώς κατάντησαν αυτό το κόμμα οι μονίμως απόντες ιδιοκτήτες. Αυτοί που άφησαν την πολυκατοικία διαλυμένη και τώρα επέστρεψαν να πάρουν και το νοίκι.

Είναι τέτοιο το χάλι της ΝΔ που φαίνεται από δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι φαίνεται ο Λεβέντης σοβαρότερος από πολλούς εκεί στη Συγγρού. Μάλιστα ο μέχρι πρότινος γραφικός της trash tv κάνει και δηλώσεις για τη Νέα Δημοκρατία που φαντάζουν απόλυτα σωστές κι αληθινές.

Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν κάτι απίθανοι τύποι της δεξιάς παράταξης που συνεχίζουν να τραγουδάνε παράφωνα. Παρ’ ότι τους πέταξε ο κόσμος έξω αυτοί συνεχίζουν να διεκδικούν ρόλο στην πολιτική σκηνή και να το παίζουν μεγαλοπαράγοντες της δεξιάς παράταξης. Ποιος είναι ο Στυλιανίδης βρε παιδιά; Τι έχει προσφέρει στη χώρα; Ποιο είναι το έργο του;

Ποιος είναι ο Αντώναρος που βγαίνει και παίρνει θέση υπέρ του Μεϊμαράκη; Τι πρόσφερε όταν ήταν υπουργός; Τι είναι όλο το καραμανλικό σκυλολόι που βγαίνει και θέλει να μοιράσει την «περιουσία» της ΝΔ; Θέλει να την ελέγχει για 100 χρόνια ακόμη; Κι εντέλει, που το πάει ο Κώστας Καραμανλής; Άραγε έχει δίκιο ο Βασίλης Λεβέντης που λέει ότι αυτός κινεί τα νήματα της οικουμενικής κυβέρνησης; Ότι θέλει να επιβάλει τον «εύκολο» Β. Μεϊμαράκη ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ένωση Κεντρώων;

Μπορεί να ξέρει καλύτερα ο Λεβέντης τα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ; Κι όμως, είναι ένα σενάριο το οποίο επιβεβαιώνεται από τις μέχρι τώρα κινήσεις και εξελίξεις. Ο Τσίπρας θέλει να βγει ο Μεϊμαράκης αρχηγός γιατί ξέρει ότι απ’ αυτόν δεν θα χάσει ούτε στο… τάβλι. Και έχει σύμμαχό του για το σχέδιο αυτό τον Κώστα Καραμανλή. Με έναν πρόεδρο της ΝΔ του χεριού του ακόμη και αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει θα έχει την καβάτζα του. Ο Καραμανλής έτσι θα έχει στο κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα τον Πρ. Παυλόπουλο και θα ελέγχει και την κυβέρνηση. Φίλος ο πρωθυπουργός Αλέξης, πιόνι του ο… αντιπρόεδρος Βαγγέλας σε μια συμμαχική κυβέρνηση. Γιατί να θέλει ο κάτοικος Ραφήνας να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική; Γιατί να αφήσει τις διακοπές του στα χιονοδρομικά κέντρα; Γιατί να εγκαταλείψει τις ταβέρνες; Αφού έτσι κι αλλιώς αυτός θα κινεί τα νήματα;

Όμως, αν κάποιοι που υπηρέτησαν τη ΝΔ, που τους πίστεψε ο κόσμος της, που έγιναν πρωθυπουργοί (έστω και με όχι μεγάλη επιτυχία) σκέφτονται την πάρτη τους και το πώς θα παραμείνουν ισόβιοι ιδιοκτήτες αυτό θα είναι έγκλημα για τη χώρα. Αν ο Κ. Καραμανλής πράγματι πονά την Ελλάδα που βασανίζεται στα χέρια των ανίκανων της Αριστεράς τότε ας επιστρέψει ψυχή τε και σώματι. Να πει «αναλαμβάνω εγώ, να συστρατευτούμε όλοι να διώξουμε τον Τσίπρα». Αυτό θα ήταν πολύ πιο έντιμο από τα παιχνίδια εξουσίας πίσω από την κουρτίνα. Και θα αποδείκνυε ότι ο κ. Καραμανλής μπορεί να αναλάβει την καυτή πατάτα της σωτηρίας της χώρας. Όπως έκανε ο Σαμαράς το 2012, πήρε μια διαλυμένη χώρα και την έσωσε από τη χρεοκοπία. Έτσι και ο κ. Καραμανλής αν θέλει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στη ΝΔ και στην πατρίδα ας μη βάζει… κολαούζους. Ας μη λειτουργεί με μπροστινούς.

Όμως, είναι δύσκολο να πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις μετά από μια 7ετία πλήρους αποχής από τα πολιτικά πράγματα.

Αν ο κ. Καραμανλής δεν θέλει ενεργό ρόλο να το πει και να απελευθερώσει τη ΝΔ από τα δεσμά του ψευτοκαραμανλισμού που εκπροσωπούν κάτι Στυλιανίδηδες και Αντώναροι. Να κάνει στην μπάντα και να αφήσει τον κόσμο να αποφασίσει τι θέλει για το κόμμα.

Τόσο απλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου