Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

'Έκτακτο για την Αμφίπολη! Ραγδαίες εξελίξεις…

amfipoliii
Πρόκειται για την πιο σοβαρή καταγγελία κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα  υπογεγραμμένη από τον Κ. Καραμανλή, τον Α. Μεγαλομύστακα 3 μητροπολίτες ,7 δημάρχους , 54 φορείς, 10 ανεξάρτητες προσωπικότητες,13 νομικούς ,32 υπηρεσιακούς παράγοντες και 1200 κατοίκους.
Οι πολίτες του νομού Σερρών αγανακτισμένοι για την πλήρη αδιαφορία του Πρωθυπουργού και την καθυστέρηση της ανασκαφής του μεγαλύτερου Μακεδονικού τάφου που ανακαλύφθηκε ποτέ, καταγγέλλουν πως το απίστευτο αυτό εύρημα έχει αφεθεί στο έλεος των καιρικών συνθηκών και έχει υποβαθμιστεί από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. 
Το θέμα όμως δεν θα μείνει εκεί παρά ετοιμάζεται από μέρα σε μέρα να πάρει διεθνής διαστάσεις αφού σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr , στελέχη του ΥΠ.ΠΟ που ενεπλάκησαν σε τακτικές υποβάθμισης θα κριθούν όχι μόνο για την επάρκεια τους αλλά κυρίως για τις πιθανές σκοπιμότητες που εξυπηρέτησαν και κατά πόσο αυτές διασφάλιζαν το εθνικό συμφέρον. Σας παραθέτουμε και την καταγγελία όπως ακριβώς κατατέθηκε…
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:
«H αποκάλυψη του μεγαλοπρεπούς μνημείου στην Αμφίπολη από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη και τους συνεργάτες της, αποτελεί σταθμό για την αρχαιολογική έρευνα στην χώρα μας και προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Αμφίπολη, την ιστορία της και τα μνημεία της.
Η απονομή του πρώτου βραβείου από τη μοναδική Έκθεση Αρχαιολογίας στον κόσμο με έδρα το Capaccio-Paestum στην Ιταλία ,μεταξύ άλλων τεσσάρων σπουδαίων ανασκαφών στον κόσμο, αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιβράβευση από τη Διεθνή Αρχαιολογική Κοινότητα.
Το μοναδικό μνημείο περικλείεται με περίβολο 497 μέτρων και ύψους 3 μέτρων , έχει εκπληκτικές παραστάσεις στα ψηφιδωτά του δαπέδου, τις Σφίγγες, τις Καρυάτιδες, τα επιστύλια και αποκαλύφθηκε ακέραιο και στην ολότητα του.
Η αποκάλυψη του προκαλεί μάλιστα ακόμη μεγαλύτερο και έντονο ενδιαφέρον, αφού η χρονολόγηση του τεκμηριώνει, ότι συνδέεται με πρόσωπα από τη Βασιλική οικογένεια της Μακεδονίας, κατασκευασμένο σε μια εποχή που στην περιοχή συνέβησαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα.
Ελπίζουμε ότι ως Υπουργός Πολιτισμού θα συμβάλλετε θετικά ως προς την ανάδειξη αυτού του πολιτιστικού θησαυρού της Αμφίπολης λαμβάνοντας υπ όψιν τα παρακάτω:
• Ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διατεθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια, για άμεση συντήρηση του ήδη ανασκαφέντος τμήματος του λόφου Καστά , ώστε το μνημείο να είναι το συντομότερο δυνατό επισκέψιμο.
• Ότι είναι απαραίτητη και επιτακτική η συνέχιση και ολοκλήρωση του ανασκαφικού έργου από την κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της ,που τόσο επιτυχώς επιτέλεσε έως τώρα.
• Ότι ως υπουργός Πολιτισμού θα πρέπει να προστατεύσετε τα μέλη της ανασκαφικής ομάδας από άδικες επιθέσεις, οι οποίες με τον τρόπο που γίνονται, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και νηφάλιο επιστημονικό λόγο, προσβάλλουν βάναυσα την επιστημονική αλλά και ανθρώπινη υπόσταση τους.
Ενδυναμώνοντας την συγκεκριμένη ομάδα μιας τοπικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας δίνετε ώθηση στην πραγματική αποκέντρωση και ηθικά κίνητρα σε όλες τις Περιφερειακές Εφορείες για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ταυτόχρονα καλούμε την Πολιτεία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους τοπικούς φορείς, ώστε να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί πρόγραμμα πρότυπης ανάπτυξης της περιοχής, με επίκεντρο την αρχαία Αμφίπολη , που τα μνημεία της «φθέγγονται» για την διαχρονική παρουσία του Ελληνισμού ,στην περιοχή, που αποτέλεσε το ορμητήριο του Μ. Αλεξάνδρου για την προς ανατολάς πορεία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου