Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

«ΜΙΚΡΟΜΑΦΙΕΣ» ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ «ΒΛΕΠΕΙ» Ο Γ.ΜΟΥΖΑΛΑΣ


της Μαρίνας Νικολάκη
Νέα «παρατράγουδα» στο κέντρο διαμονής της Σούδας είχαμε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 09:30 όπου δύο μεταναστές μετά από λεκτική διαμάχη για άγνωστο λόγο ήρθαν στα χέρια και στη συνέχεια ο ένας 31χρονος Αιγύπτιος τραυμάτισε θανάσιμα 32χρονο ομοεθνή του μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων έντρομων προσφύγων που παρακολουθούσαν χωρίς να μπορούν να επέμβουν.
 
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 31χρονος τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, τον 32χρονο ομοεθνή του με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει αιμόφυρτο στο έδαφος. Παρότι  διακομίστηκε γρήγορα στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο Χίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστης και θύμα βρίσκονταν στο νησί από τις αρχές Μαϊου. Ο 31χρονος δράστης έχει συλληφθεί ενώ προανάκριση με τη βοήθεια μεταφραστών, διενεργεί η Ασφάλεια Χίου, με τους αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας να παραμένουν σοκαρισμένοι.
 
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας, παραδέχεται οτι το 50% των μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά είναι παράνομοι... ενώ βλέπει ότι εντός των ανοικτών κέντρων διαμονής λειτουργούν «μικρομαφίες».
 
Ο κ. Μουζάλας εκτίμησε πως στου παράνομα εισελθόντες μετανάστες  που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν θα τους χορηγηθεί άσυλο και πως θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.
 
«Το 50% που είναι στα νησιά είναι μετανάστες που παράνομα έχουν εισέλθει στη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σταύρου Τάσσου.
 
Παράλληλα παραδέχθηκε ότι το κλίμα που επικρατεί στα συγκεκριμένα «hot spots» είναι εκρηκτικό καθώς η υπομονή και οι προσδοκίες των περίπου 8.000 προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν έχουν εξαντληθεί με αποτέλεσμα να γίνονται «διεκδικητικοί» ενώ επεσήμανε ότι το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους των νησιών.
 
«Η κατάσταση στα νησιά έχει αλλάξει. Δεν εννοώ ότι δεν έχουμε πλέον υπερπληθυσμό αλλά ότι έχει αλλάξει η ψυχολογική κατάσταση. Οι πρόσφυγες και μετανάστες πάτησαν το πόδι τους στην Ευρώπη, έφτασαν στην βρύση αλλά δεν πίνουν νερό. Οι προσδοκίες τους έχουν ματαιωθεί και τα χρήματά τους τελειώνουν. Κυριαρχεί η απελπισία και αρχίζουν να γίνονται διεκδικητικοί. Το αντιμετωπίζουμε όχι με τα ΜΑΤ» υπογράμμισε για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι «Υπάρχει και από την πλευρά του λαού μας μια αλλαγή. Εκεί που υπήρχαν κάποια οφέλη όταν πρωτοήρθαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και ξόδευαν κάποια χρήματα τώρα υπάρχουν δυσκολίες».
 
Επίσης, είπε ότι εντός των ανοικτών κέντρων φιλοξενίας λειτουργούν «μικρομαφίες».  
 
Τέλος, παραδέχθηκε ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου κινούνται με ρυθμούς χελώνας καθώς εξετάζονται μόλις 70 αιτήσεις των ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου