Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Brexit



Γράφει ο
Τάσος Καρασαρλής
Ενα brexit πυροδότησε την υποτιμητική κερδοσκοπία παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ελλάδα .
Οι ξένες αγορές εχουν και κάποιον σοβαρό λόγο εξ αιτίας της μεγάλης αλληλοεξάρτησης στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων .
Η Ελλαδίτσα μας ομως πάλι πρωτοπορεί .
Γιατι άραγε ???????
Για τον απλούστατο λόγο οτι δεν υπάρχουν Ελληνες επενδυτές  αλλά ουτε και η  στοιχειώδης  ρευστότητα.
Παράλληλα δε με την ρηχή και χωρίς βάθος αγορά  η  Ελληνική χρηματαγορά προσφέρεται για ακραίες διακυμάνσεις .
Συνέπεια ??????
Απαξιώνεται  περαιτέρω η ιδιωτική και δημόσια περιουσία, ειτε ειναι εισηγμένη ειτε οχι, με αποτέλεσμα η χώρα μας να φτωχαίνει ακόμη περισσότερο.
Επισης απομακρύνεται η κατάργηση των capital controls ενω οι ιδιωτικές επενδύσεις θα παγώσουν μέχρι να αλλάξει κάπως το
οικονομικό περιβάλλον .
Οσο για τους Βρετανούς ηδη εχουν απωλέσει 10% απο την καταβύθιση της στερλίνας εναντι των ισχυρών νομισμάτων αλλα και θα πρέπει να προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση πολύπλοκων και δυσάρεστων καταστάσεων .( Σκωτια , Ιρλανδια).
Και να φανταστείτε ότι οι Βρετανοί εχουν μια χώρα συγκροτημένη με σημαντικά αποθεματικά στήριξης της πραγματικής οικονομίας και λογω βασικά  της ανεξάρτητης νομισματικής πολιτικής .
Φανταστείτε τώρα τι θα γινόταν στην Ελλάδα με νόμισμα ευρώ. 
Τελος αυτο που πιστεύω για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας της πατρίδας μας,τωρα πλεον ,  απαιτείται η σημαντική ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων ,(μεγάλα εργα,επενδύσεις των ΔΕΚΟ, δημοι κλπ)με κοινοτικά κονδύλια αλλα και με  την στήριξη της ευρωπαικής τρ επενδύσεων.
Αυτη η πολιτική είναι απαραίτητη μέχρι να αλλάξει το οικονομικό περιβάλλον για επιθετικότερες ιδιωτικές επενδύσεις .
Εννοείται πάντα αισιόδοξοι και μαχητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου