Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΛΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΗΡΕΣ ΡΕ ΨΥΧΑΚΙΑ; Ο Βαρουφάκης συγκρίνει τον Χαφτάρ με τον Κάρατζιτς -«Πλήττετε την εικόνα της χώρας» λέει στην κυβέρνηση

Με τον Ράντοβαν Κάρατζιτζ συνέκρινε τον Χαλίφα Χαφτάρ, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στη Βουλή, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ είναι ένας «σύγχρονος Κάρατζιτς». «Όπως στη δεκαετία του ‘90 υπερπατριώτες αγκάλιασαν τον Κάρατζιτς αποξενώνοντας τους ουμανιστές του κόσμου πλήττοντας επιπλέον την εικόνα και ισχύ της Ελλάδας, έτσι και σήμερα χαριεντιζόμενοι με τον Λίβυο πολέμαρχο πλήττετε και την εικόνα της χώρας και την γεωστρατηγική μας θέση», υποστήριξε ο Γ. Βαρουφάκης.

Παράλληλα, τάχθηκε για μια ακόμα φορά κατά της «ανίερης συμμαχίας Ελλάδας-Ισραήλ-Exxon-Total της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» καθώς, όπως υποστήριξε, ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα όφελος οικονομικό ενώ δημιουργείται και οικολογικό κόστος. «Κάνουμε τεράστιο δώρο στον Πρόεδρο Ερντογάν που του λύνουμε τα χέρια να ενισχύσει την εσωτερική επικυριαρχία και να προβάλει την εξουσία του με επιθετικές ηγεμονικές κινήσεις στην περιοχή και τέλος επειδή εγκλωβιζόμαστε σε διαδικασίες που δεν ελέγχουμε, απελευθερώνοντας δυνάμεις που δεν θα μπορούμε να χειραγωγήσουμε»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησε, δε, ότι αν γίνει κάποια σύρραξη στο Αιγαίο ή στο Λιβυκό καμία από τις μεγάλες δυνάμεις δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα. «Αντίθετα, θα τα βρουν με τον Ερντογάν υποβαθμίζοντας κι άλλο τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου