Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Η 25χρονη Αθηνά είναι η πρώτη γυναίκα χειριστής Απάτσι στην Ελλάδα




Οταν ως πιτσιρίκα άκουγε τον πατέρα της να της διηγείται ιστορίες από το στρατό, το μυαλό της πετούσε. Ηθελε να βάλει στολή, να μπει στο κόκπιτ, να ζήσει την αδρεναλίνη στο αίμα της. Στα 25 της, η Αθηνά Πανουργιά έγραψε ιστορία. Εγινε η πρώτη γυναίκα χειριστής Απάτσι στην Ελλάδα.


«Από μικρή ονειρευόμουν να κάνω μία δουλειά που θα είχε δράση και αδρεναλίνη. Μου έλεγε ο πατέρας μου ιστορίες από το στρατό- όπως συνηθίζουν οι άνδρες- και νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος που κόλλησα το »μικρόβιο»», λέει η αρχιλοχίας, που μίλησε στο Mega και το Star. Για αυτό επέλεξε να μπει στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και πλέον, είναι η πρώτη γυναίκα χειριστής επιθετικού ελικοπτέρου Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού.

Για να τα καταφέρει, πέρασε επιπλέον πέντε μήνες θεωρητικής εκπαίδευσης, αλλά και 50 ώρες πτήσεις και 20 ακόμη εξομοίωσης. «Η εκπαίδευση είναι πολύ απαιτητική. Πολλές ώρες διαβάσματος, λίγος ελεύθερος χρόνος. Το διάβασμα δεν σταματά ποτέ», λέει.

Η εύλογη ερώτηση για την πρώτη γυναίκα που έσπασε το «άβατο» είναι η αντιμετώπιση που έχει από τους συναδέλφους της. Οπως λέει, την έχουν συνηθίσει πλέον και δεν έχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση. «Το γυναικείο φύλο έχει κάνει αισθητή παρουσία στο στρατό. Σίγουρα παραμένει περίεργη εικόνα για κάποιους να βλέπουν γυναίκα να κατεβαίνει από το ελικόπτερο. Ομως, αναλαμβάνω τα ίδια καθήκοντα, έως τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Οι συνάδελφοί μου με αντιμετωπίζουν όπως ακριβώς και τους άνδρες», εξηγεί.

Οπως λέει, όταν βγαίνει έξω, αποφεύγει να λέει τι επάγγελμα κάνει. «Κάποιοι δικοί μου άνθρωποι, παιδικοί μου φίλοι το ξέρουν. Τους φαινόταν αρκετά περίεργο στην αρχή, αλλά πλέον το έχουν συνηθίσει. Με πειράζουν, όμως είναι υπερήφανοι για εμένα», λέει η Αθηνά Πανουργιά.

Οσο για το δίλημμα «καριέρα ή οικογένεια», για εκείνη δεν υπάρχει. «Δεν θα διαλέξω. Θα τα κάνω και τα δύο. Η δουλειά μου με γεμίζει, είναι αυτό που ήθελα πάντα να κάνω. Πιστεύω ότι θα τα πετύχω και τα δύο», δηλώνει με αυτοπεποίθηση. Και όταν τα λόγια αυτά έρχονται από μία γυναίκα που πέτυχε ό,τι καμία άλλη Ελληνίδα, σίγουρα δημιουργεί την αίσθηση ότι θα το καταφέρει και αυτό.








Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου