Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Κ. Τσιάρας για Μάτι: Πρέπει να κληθούν και πολιτικά πρόσωπα για τις ηχογραφήσεις

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στις ηχογραφήσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για το Μάτι, που δείχνουν πως υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών, αναφέροντας ότι πρέπει να κληθούν να καταθέσουν και πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιάρας μιλώντας στο Radio North 98 είπε χαρακτηριστικά ότι «Πρέπει επιτέλους να βάλουμε ένα πλαίσιο στο θέμα της χρήσης τέτοιων αποδεικτικών μέσων (ηχογραφήσεων). Δεν θα μπω στον πειρασμό να εξηγήσω με δικονομικούς όρους αν όλα αυτά τα ηχητικά ντοκουμέντα, μπορούν ή όχι να χρησιμοποιηθούν, ανάλογα με την οπτική που το βλέπει κανείς, ή με τη διάσταση που θέλει να δώσει. Πέρα από αυτά, υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Στο οποίο καλούνται όλοι να απαντήσουν. Είναι υποχρεωμένοι οι εμπλεκόμενοι σ’ αυτές τις διαδικασίες και τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν κομβικό ρόλο όλη την προηγούμενη περίοδο, να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις. Διότι μη μου πείτε, ότι η ουσία -ας πούμε για το Μάτι- είναι στο αν έπρεπε ή όχι να υπάρχει αυτό το αποδεικτικό υλικό και όχι μια εγκληματική προσπάθεια συγκάλυψης παραλείψεων και γεγονότων που ξέρουμε ότι κόστισαν τη ζωή σε 102 συμπολίτες μας».

Στη συνέχεια σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σημείωσε πως το φαινόμενο «να εκθέτει η πολιτική εξουσία και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τις δικές της στοχεύσεις, είναι μια πραγματικότητα που την έχουμε δει να επαναλαμβάνεται στη μεταπολιτευτική περίοδο της Ελλάδας» και πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβουμε κάποτε ότι η θεσμική προσέγγιση ζητημάτων τα οποία αφορούν στην ίδια τη Δημοκρατία πρέπει να είναι μακριά και έξω από την μικροκομματική αντιπαράθεση. Είναι ένα μήνυμα που υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή και επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή και ο πρωθυπουργός. Αν δεν κάνουμε τα απαραίτητα βήματα αυτή την κρίσιμη περίοδο που πρέπει να διαφυλάξουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας που μας κληροδοτήθηκε από την Μεταπολίτευση και μετά, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με φαινόμενα που δεν θα αρέσουν σε κανέναν και προφανώς θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερη διάσταση μεταξύ πολιτικής και κοινωνίας».

Ακούστε τι ανέφερε ο υπουργός αναλυτικά:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου