Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Μήνυμα του Πρίγκιπα Παύλου

 Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και κουστούμι
 Μήνυμα του Πρίγκιπα Παύλου για την σημερινή επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Σήμερα, αυτή την ιστορική ημέρα, εμείς οι Έλληνες τιμάμε τις θυσίες και το αίμα των προγόνων μας στο όνομα της Ελευθερίας της πατρίδας μας. Ας είναι η μέρα αυτή πηγή έμπνευσης και δύναμης για όλους μας να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες.
Η αρχαία Ελλάδα μας έδωσε την Δημοκρατία, η Εκκλησία κράτησε την Εθνική συνείδηση και την γλώσσα μας ζωντανή και συνέβαλαν καθοριστικά στον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού έναντι του τουρκικού ζυγού που κατέληξε στην θεμελίωση του πρώτου ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.
Βλέποντας την γαλανόλευκη σημαία μας να κυματίζει στην Ακρόπολη, στα νησιά και στα καράβια μας που ταξιδεύουν στα πέλαγα, γεμίζουμε υπερηφάνεια και με βαθιά συγκίνηση στο άκουσμα του Εθνικού μας ύμνου αναφωνούμε ‘’Χαίρε ω χαίρε Ελευθεριά’’
Χρόνια Πολλά! Ζήτω η Ελλάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου