Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΕΤΣΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Μύθος: Σαν σήμερα εκτελέστηκε από το χουντοκράτος της Δεξιάς ο Νίκος Μπελογιάννης, ένας αγνός αγωνιστής της δημοκρατίας, ήρωας της αριστεράς και της εθνικής αντίστασης, επειδή αρνήθηκε να προδώσει τα δημοκρατικά του πιστεύω και ιδεώδη.
Πραγματικότητα: Ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν το 1943 καπετάνιος του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο. Κατηγορείται δε ως συνεργάτης του Βελουχιώτη για αρκετές από τις φρικαλεότητες που βαρύνουν τον τελευταίο. Ενεπλάκη στον εμφύλιο ως πολιτικός επίτροπος του ΔΣΕ και εγκατέλειψε την Ελλάδα το 1949. Συνελήφθη το 1950, γιατί είχε εισέλθει στη χώρα με πλαστό διαβατήριο και θα καταδικαζόταν σε ισόβια για τη συμμετοχή του στο ΚΚΕ, επειδή το τελευταίο είχε κηρυχθεί εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί μετά τη σύλληψή του εντοπίστηκαν αποδεικτικά στοιχεία (ασύρματοι) διενέργειας κατασκοπείας για λογαριασμό της ΕΣΣΔ. Ο ομοϊδεάτης του Ν. Πλουμπίδης με ανοιχτή επιστολή ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τους ασυρμάτους και ικέτευσε για τη μετατροπή της ποινής του Μπελογιάννη, πράξη για την οποία ο Ζαχαριάδης (ΓΓ ΚΚΕ) τον αποκήρυξε και τον αποκάλεσε "χαφιέ". Ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε τελικά στις 30/03/1953 επί κεντρώας κυβερνήσεως Πλαστήρα, που αρνήθηκε όλες τις εκκλήσεις (από το εσωτερικό και το εξωτερικό) για μετατροπή της ποινής του σε ισόβια. Ο Πλουμπίδης εκτελέστηκε και αυτός το 1954 επί κυβερνήσεως Παπάγου.
Άλκης ο Mythbuster

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου