Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Το απόρρητο πόρισμα της ΕΔΕ για τους γιατρούς που εμπλέκονται στην αναρρωτική του επιθεωρητή

Τι δήλωσε ο Χαυτούρας - Ποιοι και πώς εμπλέκονται στην άδεια του επιθεωρητή Λάρισας αμέσως μετά την τραγωδία των Τεμπών

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Το απόρρητο πόρισμα της ΕΔΕ, που διετάχθη από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη προκειμένου να διαπιστωθεί κάτω απο ποιες συνθήκες χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια ενος μηνός (!) στον Επιθεωρητή Λάρισας Δημήτριο Νικολάου, που τοποθέτησε τον Βασίλη Σαμαρά ως σταθμάρχη στη μοιραία βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου παρουσιάζει το protothema.gr.

Το απόρρητο πόρισμα των δέκα σελίδων με ημερομηνία:

Βόλος 7 Μαρτίου 2023, φέρει την ένδειξη: ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 64 και εχει ως αποδέκτη τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, και αναφέρει:

«Διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, αναφορικά με την τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα πρόσωπα του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και παραϊατρικού προσωπικού, με τη συνδρομή των οποίων χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια διάρκειας ενός μηνός στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος τοποθέτησε αυτόν στην συγκεκριμένη βάρδια κατά την οποία έλαβε χώρα το τραγικό δυστύχημα 28 Φεβρουαρίου 2023 στην περιοχή των Τεμπών».

Όπως αναφέρεται σε ο,τι έχει να κάνει με τον Νικόλαο Χαυτούρα Διευθυντη της Νευροχειρουργικής του ΓΝ Βόλου: «Κατά την διαχείριση του περιστατικού που ερευνήσαμε, υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης των κανόνων της ιατρικής δεοντολογίας, καθόσον σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ήταν γνωστός του, αλλά παρά την δημοσιότητα τις υποθέσης που έλαβε το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, και την ιδιότητα του γνωστού σε αυτόν επιθεωρητή, επικαλείται ότι δεν γνώριζε την ιδιότητα του. Ότι δέχτηκε στο ιατρείο τον εν λόγω γνωστό του επιθεωρητή παρά το γεγονός ότι από τις κείμενες διατάξεις προκύπτει ότι δεν είναι σύννομο να τον εξετάσει στο ιατρείο του, αλλά θα έπρεπε να εξεταστεί στα ΤΕΠ ή σε περίπτωση επείγοντος στα εξωτερικά ιατρεία. Ο ίδιος επιπρόσθετα της ως άνω μεροληπτικής για την διαχείριση του περιστατικού του συγκεκριμένου ασθενούς, κατέγραψε στο βιβλίο εισερχόμενων περιστατικών των εξωτερικών ιατρείων με το γραφικό χαρακτήρα του και αναφέρει τα εξής: «Αναφερόμενη οσφυοϊσχιαλγία με ιστορικό βαριάς κακώσης μετατραυματικού κάτω άκρων. Προσήλθε στο ιατρείο μου όπου και ανέφερε αδυναμία βάδισης, του συνέστησα κλινοστατισμό και άδεια. Λόγω αδυναμίας συνταγογράφησης, ζήτησα από τον συναδελφο μου να την γράψει. Από τον συνάδελφο μου κυρίο Μανιώτη Αθανάσιο. Υπογραφή και σφραγίδα Χαφτούρας Νικόλαος διευθυντής Νευροχειρουργικής».

Ως εκ τούτου αυτή καθαυτή η αναγραφή στο βιβλίο των ΤΕΙ αποτελεί πλήρη απόδειξη της ανακόλουθης και επιλήψιμης συμπεριφοράς του διευθυντή, ο οποίος παρέκαμψε τις κείμενες διατάξεις και διαχειρίστηκε το περιστατικό με ιδιαίτερη και ελεγχόμενη και παρά το νόμο διαδικασία και έδωσε την εντολή στον υφιστάμενο του επιμελητή Α’ Αθανάσιο Μανιώτη να χορηγήσει αναρρωτική άδεια ενός μηνός». Αλλα και ο κ. Αθανάσιος Μανιώτης ΕΑ’ νευροχειρουργός του ΓΝ Βόλου, υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα, οπως αναφέρεται της «αμελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος» καθώς οπως τονίζεται «Δεν εξέτασε καθόλου τον ασθενή και χορηγήσε την αναρρωτική άδεια χωρίς την διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων κατόπιν εντολής του προϊσταμένου του δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι ο ίδιος δεν είχε εξετάσει ποτέ τον επιθεωρητή. Κατέθεσε δε ότι ούτε το γνώριζε ούτε έχει φιλική σχέση μαζί του αλλά εμπιστεύτηκε την γνώμη του προϊσταμένου του και του συνταγογράφησε αναρρωτική άδεια ενός μηνός».



Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Στράτος Λούβαρης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 
Twitter Facebook

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Ετικέτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου