Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» σε κατ' αντιπαράσταση συζήτηση για τα Τέμπη Γεραπετρίτη-Σπίρτζη

Στη Βουλή θα μεταφέρει την ερχόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ την σύγκρουση με την κυβέρνηση για τις ευθύνες σχετικά με την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Στην Κουμουνδούρου περίμεναν να ολοκληρωθεί ο θλιβερός κύκλος με τις έρευνες και τις κηδείες όσων έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους.

Τώρα όπως έλεγαν στελέχη του είναι η ώρα να ζητηθούν και να δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

Συγκεκριμένα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου «θα κληθούν ο Κώστας Καραμανλής, ο διάδοχος του Γιώργος Γεραπετρίτης και οι υφυπουργοί να δώσουν εξηγήσεις, με χαρτιά και ντοκουμέντα για το τι έκανε ο καθένας» σημείωναν από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Όχι ΣΥΡΙΖΑ στην κατ' αντιπαράσταση συζήτηση με Σπίρτζη

Όσον αφορά την πρόκληση για «ντιμπέιτ» Γεραπετρίτη-Σπίρτζη, από την Κουμουνδούρου ήταν κατηγορηματικοί.

«Τι θα πει κατ’ αντιπαράσταση; Όχι βέβαια, ο Καραμανλής, ο Γεραπετρίτης, η κυβέρνηση είναι αυτοί που πρέπει να εξεταστούν και να απολογηθούν» τόνιζαν χαρακτηριστικά και πρόσθεταν με νόημα:

« Θα πούμε τι έγινε στο τραγικό αυτό δυστύχημα ή θα φθάσουμε στον Χαρίλαο Τρικούπη και θα συζητάμε για τις ευθύνες του Ρέππα, του Λιάπη, του Βερελή και όσων πέρασαν από αυτόν τον υπουργικό θώκο; Αν αυτό δεν είναι επιχείρηση συγκάλυψης, η διάχυση ευθυνών τότε τι είναι;».

Η δήλωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλου Ξανθόπουλου στο περιστύλιο της Βουλής έδειξε την τακτική που θα ακολουθηθεί εστιάζοντας στο ότι «δέκα μέρες μετά το δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα, οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ασκήσουν τα κατά νόμον δικαιώματά τους» όπως χαρακτηριστικά είπε αλλά και το γεγονός ότι «η αρμόδια ανακριτική αρχή δεν έχει επισκεφθεί την έδρα των οργανισμών Hellenic Train, ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ, ώστε να δει, και ενδεχομένως να κατάσχει, έγγραφα ή ψηφιακό υλικό σχετικό με την υπόθεση».

Ετοιμάζει δημόσια παρέμβαση ο Τσίπρας

Μέσα στην εβδομάδα πέρα από τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο θα υπάρξει και δημόσια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αυτές τις μέρες έχει επιλέξει να κάνει στοχευμένες επαφές και συναντήσεις ώστε να διαμορφώσει ο ίδιος την καλύτερη εικόνα όχι μόνο για το τι έγινε αλλά κυρίως τι πρέπει να αλλάξει για να μη ζήσει ξανά η χώρα μια τέτοια τραγωδία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
iefimerida.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου