Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Μας δουλεύουν ΑΓΡΙΑ τα ροζουλί λαμόγια. ΚούλΟΓΛΟΥ: "Έρχεται 13η σύνταξη!!" Και ... ανώμαλη προσγείωση από τον Βούτση για τις συντάξεις




Φωτογραφία του Σπυρίδων Κομνηνός.Γκρέμισε το αφήγημα του Μαξίμου, περί νέας διαπραγμάτευσης για να αποφευχθούν οι νέες περικοπές στις συντάξεις ο Νίκος Βούτσης. Ο πρόεδρος της Βουλής, όταν ερωτήθηκε για το εάν τελικά περικοπούν οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2019 απάντησε με νόημα: «Τα συμπεφωνημένα είναι συμπεφωνημένα». Σημείωσε πάντως ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες οριακές αλλαγές βοηθούσης και της οικονομίας. Ο Νίκος Βούτσης είπε ακόμη πως ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Τσακαλώτος έχουν δώσει κάποια λαβή στους δανειστές...
να θεωρήσουν ότι η Ελλάδα θα κάνει πίσω και δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα που έχει η ίδια ψηφίσει. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον ερχόμενο Φθινόπωρο.
Τέλος, χαρακτήρισε «ανεκδιήγητες» τις δηλώσεις του Κώστα Κατσίκη για τους ομοφυλόφιλους. Πρόσθεσε όμως ότι αυτό είναι ένα στοιχείο του συμβιβασμού που κάνει ο Σύρριζα με τους ΑΝΕΛ.
Ο Κούλογλου
Φυσικά οι περισσότεροι εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να κάνουν λόγο για επαναδιαπραγμάτευση και ότι τελικά δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Όμως ο Στέλιος Κούλογλου το τερμάτισε διεκδικώντας το πρώτο βραβείο για το ποιος θα εκστομίσει την μεγαλύτερη σαχλαμάρα.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωί εξέφρασε την βεβαιότητα πως η σημερινή, ή μια μελλοντική κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει πλήρως την 13η σύνταξη καθότι η χώρα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους.
Κι όμως ο κ. Κούλογλου ως ευρωβουλευτής γνωρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί λόγω των όσων έχει υπογράψει η χώρα, εν τούτοις προτίμησε για χάρη λαϊκισμού να πει αυτό τερατώδες ψέμα. Ο ευρωβουλευτής τόνισε πως μέτρα όπως περικοπή των συντάξεων θα πρέπει να «αποτραπούν» και εάν αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να ψηφιστούν αντισταθμιστικά μέτρα που στην πράξη θα ακυρώνουν τις όποιες μειώσεις.
Επισήμανε δε πως η κυβέρνηση θα μπορεί να θέσει εκ νέου στο τραπέζι κάποια συμφωνημένα μέτρα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Η ανάμειξη του Ταμείου στην Ελλάδα κατά την μετα-Μνημονιακή περίοδο παραμένει αδιευκρίνιστη ενώ σε παρούσα φάση έχει μόνο εποπτικό κι όχι χρηματοδοτικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου