Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ σε ένα Απίστευτο BINTEO: Πολίτης ψάχνει απεγνωσμένα βοήθεια στο... «άδειο» αλλά "ασφαλές" -κατά Τόσκα- αστυνομικό τμήμα του Κορυδαλλού


Ένας πολίτης που «τόλμησε» να περάσει Σάββατο μεσημέρι το κατώφλι του Α.Τ Κορυδαλλού για μια απλή ταυτοποίηση στοιχείων, διαπίστωσε ότι σε ολόκληρο Α.Τ... δεν υπήρχε ψυχή. Λιγότερες περιπολίες της ΔΙ.ΑΣ, κλειστά τμήματα που λειτουργούν με ωράριο ...ληξιαρχείου, την ώρα λοιπόν που ληστές, διαρρήκτες και σκληροί κακοποιοί αλωνίζουν....
Η Αστυνομία αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα που επικρατούν στο χάρτη της εγχώριας εγκληματικότητας και η αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού δημιουργεί τεράστια κενά στην αστυνόμευση. Και αυτό γιατί, μεγάλος αριθμός αστυνομικών ασχολείται ως στατική δύναμη, με τη φύλαξη στόχων και Α.Τ παραμένουν κλειστά τις νύχτες και τα Σαββατοκύριακα.   Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr, το Σάββατο το Τμήμα του Κορυδαλλού παραμένει κλειστό, αφού οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό κάνουν αδύνατη τη λειτουργία του.   Ο πολίτης που είχε συνηθίσει τα τμήματα να λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη και ασυνήθιστη πραγματικότητα που μόνο προβληματισμό και απορίες δημιουργεί.   Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο πολίτης που πέρασε Σάββατο μεσημέρι το κατώφλι του Α.Τ για μια απλή ταυτοποίηση στοιχείων, διαπίστωσε ότι σε ολόκληρο Α.Τ, δεν υπήρχε ψυχή...Και αυτό γιατί, δεν υπήρχε διαθέσιμο προσωπικό για να λειτουργήσει η βάρδια του Σαββάτου σε μια περιοχή που η εγκληματικότητα βρίσκεται στο «κόκκινο».   Έτσι, χρειάστηκε να επιστρέψει το περιπολικό της Τροχαίας και οι δύο αστυνομικοί που από το πρωί έτρεχαν για την καταγραφή τροχαίων ατυχημάτων πάει πίσω στο γραφείο για να γίνει η εξακρίβωση των στοιχείων του πολίτη. Οι αστυνομικοί δηλαδή που υπηρετούν σε τμήματα και υπηρεσίες δύσκολες αναγκάζονται να τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα προλαβαίνουν όλα αφού δεν υπάρχει προσωπικό για να τα στελεχώσει.   Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τα περισσότερα από τα μισά Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής με το που πέφτει το σκοτάδι βάζουν λουκέτο. Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού είναι τόσο μεγάλη που οι αστυνομικοί δεν φθάνουν για να λειτουργούν όλο το 24ωρο. Ακόμη και σε αυτό το μειωμένο προσωπικό γίνονται αποσπάσεις με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι οριακή. Όπως για παράδειγμα στο ήδη αποψιλωμένο Τμήμα των Εξαρχείων όπου πρόσφατα από τους λιγοστούς αστυνομικούς που υπηρετούν πήραν δύο άτομα για να υπηρετήσουν σε πρεσβείες του εξωτερικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου