Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Αλβανοί έκλεβαν πανάκριβο φαρμακευτικό βότανο στα Ιωάννινα

Ογδόντα κιλά του φαρμακευτικού βοτάνου Primoula Veris έκλεψαν δυο Αλβανοί ηλικίας 36 και 25 ετών
Αλβανοί έκλεβαν πανάκριβο φαρμακευτικό βότανο στα Ιωάννινα



Ογδόντα κιλά του φαρμακευτικού βοτάνου Primoula Veris έκλεψαν δυο Αλβανοί ηλικίας 36 και 25 ετών που συνελήφθησαν απο αστυνομικούς στα Ιωάννινα.
Οι Αλβανοί είχαν περάσει παρανόμως σε Ελληνικό έδαφος, με αποκλειστικό σκοπό να κόψουν το συγκεκριμένο βότανο, το κιλού του οποίου φτάνει τις 50.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο βότανο φύεται σε υψόμετρα  απο 700 έως 2.300 μέτρα σε δασικές  περιοχές. Εξάγεται σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως η Γερμανία.
Το συγκεκριμένο βότανο έχει ευεργετικές ιδιότητες για το καρδιακό και το νευρικό σύστημα, ενώ δρα θετικά σε κρυολόγημα και αϋπνία. Τα πρώτα κρούσματα κλοπής βοτάνων απο τα βουνά της Ηπείρου στην Ελληνο- Αλβανική μεθόριο, διαπιστώθηκαν το 2016.
Μάλιστα το 2017 είχαν ληφθεί έκτακτα μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα να συλληφθούν δεκάδες άτομα Αλβανικής υπηκοότητας.
Στις 23 Απριλίου του τρέχοντος έτους, είχε συλληφθεί ένας 34χρονος Αλβανός στην περιοχή του Γράμμου, που είχε στην κατοχή του 37 κιλών και 400 γραμμαρίων του βοτάνου σιδερίτης. Πολλοί Αλβανοί μέσω της κλοπής βοτάνων και φυτών έχουν βρει τρόπο να «θησαυρίζουν» καθώς έχουν  ειδίκευση στη διαχείριση αρωματικών φυτών και βοτάνων.
Η Αλβανία  κατέχει το 4-5% των εξαγωγών όλης της Ευρώπης σε τέτοια φυτά, όταν η Ελλάδα μετά βίας φτάνει το 0,1%.
Τα νούμερα αποδεικνύουν το αληθές και συγκεκριμένα ότι μέσα στο 2016, 24 αλβανικές εταιρίες εξήγαγαν 17.000 τόνους αρωματικών φυτών και βοτάνων σε όλο τον κόσμο, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

TAGS
ΣΥΛΛΗΨΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου