Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Είναι απίστευτοι: Βγάζουν «άκυρες» τις προεκλογικές υποσχέσεις που οι ίδιοι έδωσαν! (ΒΙΝΤΕΟ)


Του Άρη Δημόπουλου
Οι μισοί «αδειάζουν» τους άλλους μισούς στην κυβέρνηση.
Μέσα σε ένα κλίμα αταξίας και αβεβαιότητας, στο Μαξίμου οδεύουν προς το πιο κρίσιμο καλοκαίρι της κυβέρνησης, ξέροντας πως τα στοιχήματα είναι πολλά και τα περιθώρια σχεδόν μηδενικά.
Αφού λοιπόν άρχισαν εδώ και αρκετές βδομάδες να πληθαίνουν οι προεκλογικές υποσχέσεις περί αυξήσεων μισθών κλπ, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν βλέπουν με τόσο...αισιόδοξη ματιά τα όσα έρχονται.

Παρόμοια στάση παρατηρήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έβγαλε εντελώς άκυρες τις κυβερνητικές υποσχέσεις περί αύξηση κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.
Τι είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά:
«Θα ήταν εντελώς άκαιρο- μερικοί το έχουν κάνει και λυπάμαι- να εξελιχθεί μια συζήτηση από τώρα, ποιες αυξήσεις θα δοθούν, ποια στοιχεία από το πρόγραμμα θα παρθούν πίσω. Δεν είναι η συζήτηση να γίνει τώρα. Να μιλάμε με αυτά που έχουμε στο χέρι και αυτά είναι ότι οι συμβάσεις εργασίας, η συμφωνία που μπορεί να περιλαμβάνει οριακά και τον κατώτερο μισθό αλλά οπωσδήποτε τις εγγυήσεις για την εργασία θα επανέλθουν».
Ορισμένοι δηλαδή μέσα από την κυβέρνηση , κατά τα λεγόμενα του Νίκου Βούτση, βιάστηκαν αρκετά στο να προαναγγείλουν πολύ σύντομα συγκεκριμένα αντίμετρα, εκτοξεύοντας ξεκάθαρα "καρφιά" προς την Υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
Θυμίζουμε τι είπε η ίδια προ ημερών:
«Στις 21 Μαΐου θα έχουμε τελειώσει με την αξιολόγηση και από τον Αύγουστο βγαίνουμε οριστικά από τα προγράμματα αυστηρής επιτροπείας. Η χώρα θα είναι αυτόνομη χρηματοδοτικά και θα παίρνουμε αέρα ελευθερίας για να ασκήσουμε ελεύθερα την πολιτική μας.
Μετά τον Αύγουστο και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια θα επανέλθουν σε ισχύ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, θα υπογραφούν νέες συλλογικές συμβάσεις και θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός».

Επιστροφή στην πραγματικότητα

Όλα τα παραπάνω αποτελούν φυσικά απλές ΕΙΚΑΣΙΕΣ και υποσχέσεις που στηρίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε μεγάλα "ΑΝ". 
Ακόμη και σημαίνοντα πρόσωπα της κυβέρνησης έχουν ανοικτά παραδεχθεί πως έρχονται μειώσεις συντάξεων και μάλιστα δραματικές για χιλιάδες συνταξιούχους, την ίδια στιγμή που στο Υπουργείο Εργασίας μιλούν για...έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
 
 
 
                                        Μειώσεις συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου από το 2019 είναι μόνο δύο από τα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ήδη υπογράψει στο τρίτο μνημόνιο. 
Ουδείς ξέρει ακόμη πόσα ακριβώς είναι τα μέτρα που ήδη έχουν υπογραφεί. Όσο κι αν υποτίθεται πως το πρόγραμμα λήγει στις 20 Αυγούστου, η αλήθεια είναι πως τα συμπεφωνημένα μέτρα μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών συνεχίζονται και μέσα στο 2019.
Το μόνο σίγουρο είναι πως από την 21η Αυγούστου  η Ελλάδα ΔΕΝ θα έχει βγει από κανένα μνημόνιο, ούτε φυσικά, όπως υποστήριζε η κ.Αχτσιόγλου, η χώρα θα αποκτήσει «αέρα ελευθερίας» στις αποφάσεις της.
Το μεγάλο ερώτημα είναι ποια ακριβώς αναμένεται να είναι η αντίδραση του κόσμου αλλά και της κυβέρνησης, ο χρόνος της οποίας κυλά πλέον εις βάρος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου