Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ακριβής εικόνα της καταρρέουσας χώρας μας!


Γράφει ο
Παύλος Παπαδάτος
Σχεδόν σε καθημερινή βάση ακούμε ότι χιλιάδες πτυχιούχοι νέοι μας φεύγουν για να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό ή κάποιες χιλιάδες είναι χωρίς δουλειά ή είναι γκαρσόνια ή κάνουν δουλειές του ποδαριού.
Ζούμε σε μια χώρα που κάποιες σχολές όπως η Πάντειος, η Ανωτάτη Εμπορική, η Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς σε μία νύχτα ονομάστηκαν πανεπιστήμια, ενώ σύντομα τα ΤΕΙ πρόκειται να αλλάξουν τις πινακίδες τους και θα αποκαλούνται και αυτά πανεπιστήμια και οι καθηγητές τους πανεπιστημιακοί! Φθάσαμε λοιπόν στο σημείο να έχουμε στην Ελλάδα έναν δικηγόρο για κάθε 250 Έλληνες, ενώ στην Ευρώπη αντιστοιχεί ένας δικηγόρος για κάθε 1540 κατοίκους.
Με άλλα λόγια, το μεγαλύτερο ποσοστό των  Ελλήνων δικηγόρων ή θα φυτοζωούν, ή θα φύγουν στο εξωτερικό ή θα γίνουν γκαρσόνια. Που βρίσκεται συνεπώς έκπληξη;
Το ίδιο περίπου συμβαίνει με γιατρούς, θεολόγους, θεατρολόγους, δημοσιογράφους, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, φαρμακοποιούς, χημικούς… Σε κάθε τομέα η Ελλάδα έχει τουλάχιστον διπλάσιο έως και τετραπλάσιο αριθμό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αν σε αυτούς τους χιλιάδες που ταλαιπωρούνται να αποκτήσουν το πτυχίο της ανεργίας προσθέσουμε και τους χιλιάδες άλλους που παίρνουν πτυχία «ευκαιρίας» από τρίτες χώρες, όπως από Ρουμανία –ακόμη και νομικά σπουδάζουν εκεί!- Κύπρο, Σερβία και κάτι άλλα «κολλέγια» και δήθεν ιδιωτικά πανεπιστήμια που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα είναι τραγικό και πολλοί πτυχιούχοι θα πρέπει να θεωρούν εαυτούς τυχερούς ακόμη και αν βρουν δουλειά ως γκαρσόνια. Και τι κάνει η κυβέρνηση; Αντί να μειώσει τους εισακτέους στα «πανεπιστήμια», φέτος τους αυξάνει. Ψήφοι, γαρ!!! Την ίδια στιγμή οι ελληνικές «πανεπιστημιακές» σχολές δεν κάνουν καμία προσαρμογή στις ανάγκες της αγοράς και συνεχίζουν να «παράγουν» άνεργους ονειροπόλους!
Δυστυχώς η κυβέρνηση με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Έτσι, σχεδιάζει να δώσει ιθαγένεια σε 800.000 μετανάστες διαφόρων χρωμάτων και θρησκειών, έχοντας φυσικά ως πρώτιστο μέλημά της να αποσπάσει την ψήφο τους. Δηλαδή πολύ σύντομα στις εκατοντάδες άλλες χιλιάδες ελληνοποιημένων αλλοδαπών θα προστεθεί ένας επιπλέον μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που θα ισοδυναμεί με το 8% του ελληνικού πληθυσμού! Η μεγάλη μάλιστα πλειοψηφία των νέων αυτών «Ελλήνων» θα είναι από μουσουλμανικές χώρες. Την ίδια ώρα όχι μόνο δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες, αλλά συν τοις άλλοις «τιμωρούνται» φορολογικά όσοι έχουν περισσότερα από τρία παιδιά!
Σημείωση
Αν περάσετε έξω από το κτίριο της νομικής σχολής και δείτε τον περιβάλλοντα χώρο, τα ανθρώπινα ράκη που συχνάζουν εκεί αλλά και την εικόνα του ίδιου του κτιρίου, μην εκπλαγείτε. Είναι η ακριβής εικόνα της καταρρέουσας χώρας μας. Πραγματικό κατάντημα.

(Άρθρο στην RealNews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου