Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Φτιάχνουν κλίμα για Οικουμενική


Σε πολιτική στενωπό παραμένει η κυβέρνηση καθώς καλείται να ισορροπήσει καθημερινά ανάμεσα στα αιτήματα των δανειστών...
και τους εσωτερικούς συσχετισμούς στην κοινωνία με νομοθετήματα που θα επιτρέπουν την ομαλή διακυβέρνηση και δεν θα προκαλούν κοινωνική ανάφλεξη. Τα χρονοδιαγράμματα από την άλλη πλευρά είναι ασφυκτικά και κάθε καθυστέρηση μπορει να προκαλέσει τριβές με τους δανειστές και πλήγμα στην ανάκαμψη της οικονομίας. Οι δυνατότητες ελιγμών είναι περιορισμένες κάτι που αποτυπώνεται και από την απόσυρση του παράλληλου προγράμματος για μετά τις γιορτές, καθώς απαιτείται διαβούλευση με τους Θεσμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδόν καθημερινές είνα οι πιέσεις και οι διαρροές που προκρίνουν μια Οικουμενική κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξει εκτροχιασμός από τα συμφωνηθέντα. Βασικό "ατού' της κυβέρνησης για την ώρα είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση καθώς η Νέα Δημοκρατία αναζητά αρχηγό και νέο προφίλ, το ΠΑΣΟΚ παραμένει ασύντακτο και το Ποτάμι μαζεύει τα "κομμάτια" του από την εκλογική ήττα. Κερδίζει πόντους, από την άλλη πλευρά, η Ένωση Κεντρώων που είναι ίσως το μόνο κόμμα που έχει δηλώσει υποψηφιότητα για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως έχει αναδείξει το sofokleousin.gr, το Ασφαλιστικό αποτελεί την "μάχη των μαχών" για την επόμενη μέρα του παρόντος κυβερνητικού σχήματος, καθώς ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος διατάραξης του κοινωνικού ιστού.

  Ενδεικτική είναι και η παρέμβαση του γνωστού think tank Stratfor που διατηρεί την Ελλάδα στην κορυφή της επικαιρότητας, προβλέποντας ακόμα και κατάρρευση της κυβέρνησης υπό το βάρος του ασφαλιστικού αλλά και της προσφυγικής κρίσης. Το think tank υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σε κρίση. «Αντιμέτωπο με την οικονομική, πολιτική και κοινωνική αβεβαιότητα, το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα διατηρήσει την ελληνική οικονομία στη ζωή -τουλάχιστον προς το παρόν-. Ωστόσο, η λήψη περαιτέρω μέτρων θα μπορούσε να δημιουργήσει πολιτική διχόνοια, αν όχι βία, στην Ελλάδα. Η κατάσταση είναι επισφαλής, και είναι πολύ πιθανό ότι η συμφωνία θα καταρρεύσει.» Υπενθυμίζεται πως πάγια θέση των δανειστών ήταν η μέγιστη δυνατή στήριξη του Μνημονίου από τις πολιτικές δυνάμεις τις χώρας. Τόσο το Βερολίνο όσο και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι (Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί κλπ) έχουν προκρίνει με δηλώσεις τους την δημιουργία οικουμενικής ή ευρύτερου κυβερνητικού συνασπισμού με σκοπό να υλοποιούνται μεταρρυθμίσεις και άλλοι νόμοι. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και τελευταίο δημοσίευμα της Bild που ούτε λίγο ούτε πολύ δίνει τρεις μήνες ζωής στη παρούσα κυβέρνηση.

  Bild: Τρεις μήνες ζωής για την κυβέρνηση

  Τρεις μήνες ζωής δίνει στην ελληνική κυβέρνηση η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα καταρρεύσει σύντομα.

«Ελπίζατε ότι η κρίση στην Ελλάδα έχει τελειώσει; Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική», αναφέρει η Bild. «Οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν ήδη δύο φορές στη διάρκεια της χρονιάς τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς τον εξέλεξαν πρωθυπουργό τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο.

  Ωστόσο πλέον πλησιάζει το τέλος του. Οι βουλευτές του δεν τον ακολουθούν, τα κόλπα του δεν πιάνουν πια», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. «Ακόμα και οι πιο στενοί σύμβουλοι του Έλληνα πρωθυπουργού αλλά και φίλοι από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα συντριβεί τους επόμενους τρεις μήνες», σημειώνει, επικαλούμενη έρευνα που έκανε η ίδια στην Αθήνα.

  Για την ώρα, "μαξιλαράκι ασφαλείας", μπρος τις πιέσεις των Θεσμών αποτελούν η ψήφιση των προαπαιτουμένων, η διάθεση για να τηρηθούν επιμέρους συμφωνίες, η κινητικότητα σε επενδύσεις (αεροδρόμια κλπ), ενώ ικανοποίηση επικρατεί για τις επιτυχείς ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Στο εσωτερικό όμως τα επικοινωνιακά παιχνίδια βρίσκονται εν εξελίξει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επενδύουν στην πολιτική του "ώριμου φρούτου". Το γεγονός ότι δεν αποδέχθηκαν καμία συνευθύνη στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αποδεικνύει ότι αναμένουν το επόμενο κάλεσμα (αν υπάρξουν ανυπέρβλητα εμπόδια) για να θέσουν τους δικούς τους όρους.

 sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου