Ήταν η επισφράγιση μιας εθνικής απάτης που εδραιώθηκε στο βούρκο των Πρεσπών και επεβλήθει από τον διεθνή παράγοντα, που σήμερα πανηγυρίζει.
Σε δήλωσή του μετά την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ των δύο χωρών την Τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει επίσημη γνωστοποίηση  για την εξέλιξη, η οποία ρυθμίζει μια σχεδόν 30ετή διαφορά μεταξύ των δύο γειτόνων.
 Ο  Αντόνιο Γκουντιέρες , συγχαίρει τις δύο πλευρές και τους Πρωθυπουργούς, Αλεξή Τσίπρα της Ελλάδος και Ζόραν Ζαέβ της «Βόρειας Μακεδονίας» (Εμείς θα τα λέμε Σκόπια) , για την αποφασιστικότητά τους να δημιουργήσουν ένα όραμα για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τη συμφιλίωση στην περιοχή των Βαλκανίων και πέραν αυτής».
Πρόσθεσε ότι είναι  «βαθιά ευγνώμων» στον μακροβιότερο εκπρόσωπο του ΟΗΕ των Ηνωμένων Πολιτειών,Μάθιου Νίμιτς  για την «ακλόνητη δέσμευση και αφοσίωσή του» στην επιδίωξη της συμφωνίας.
Βαθιά ευγνώμων κύριε Γενικέ Γραμματέα στον πιστοποιημένο ανθέλληνα… 
Το απόγευμα της Πέμπτης, η  Υπηρεσία Πρωτοκόλλου των Ηνωμένων Εθνών  ανακοίνωσαν την επίσημη αλλαγή στο εσωτερικό του ΟΗΕ, από Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο νέο όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Η επίσημη μακρά έκδοση του ονόματος θα είναι η Δημοκρατία της «Βόρειας Μακεδονίας».
Στην εξέλιξη αυτή που πέρασε στα ψιλά, επικρατεί πλήρης σιωπή από το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα , σαν να θέλουν να τελειώνουν με ένα αγκάθι που τους ήταν εμπόδιο στις σχέσεις τους με τους μεγάλους παίκτες, που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις.
Το μόνο που είδαμε να θριαμβολογούν οι πλασιέ των Πρεσπών  και να μην λαμβάνουν απάντηση.
Ποια βέτο θα έμπαιναν , ποιές εκστρατείες ενημέρωσης θα γινόντουσαν ….τσιμουδιά.
Ακόμη και κάποιοι πολέμαρχοι έβαλαν στα θηκάρια τα σπαθιά τους και άλλοι τριγυρνάνε με τα πολυτελή κότερα στα νησιά μας.
Αλήθεια τι μας έλεγαν , ότι οι πέρα του Ατλαντικού δεν ήθελαν την συμφωνία.  Τα φόρτωναν όλα σε ευρωπαικό επίπεδο… έλα όμως που έπεσαν οι μάσκες , σε Ανατολή και Δύση.