Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Γιατί δεν πέρασε ο εκβιασμός του Κουφοντίνα

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Το νέο μπαράζ «ακτιβιστικών» ενεργειών από οπαδούς του ισοβίτη Κουφοντίνα, έχει προφανείς στόχους, που τους καταλαβαίνει ακόμα κι ένας έφηβος, που τώρα βγαίνει στη ζωή… Οι πεντε- δέκα οπαδοί του τρομοκράτη θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα

«θυματοποίησης» του Κουφοντίνα, γιατί το τρομοκρατικό κοινωνικό περιθώριο δεν ζει, δεν στρατολογεί, δεν έχει τι να πει, χωρίς θυματοποίηση.

Τι ακριβώς ζητάει ο Κουφοντίνας; Να εκτίει την ποινή του σε φυλακή της αρεσκείας του. Φυσικά, κανένα νομικό επιχείρημα δεν υπάρχει για αυτή του την απαίτηση, ούτε ο ίδιος έχει εξηγήσει ακριβώς για ποιους λόγους το θέλει τόσο πολύ. Και προφανώς εάν γίνει το «χατίρι» του τρομοκράτη, με ποια λογική και ΟΛΟΙ οι άλλοι κρατούμενοι δεν θα μπορούν να διατυπώσουν το ίδιο αίτημα;

Ο Κουφοντίνας, επειδή δεν ξέροει από επιχειρήματα και διάλογο (αφού γνωστός έγινε μόνο και μόνο με την άνανδρη χρήση των όπλων πισώπλατα) τώρα καταφεύγει στον εκβιασμό: Κάντε μου τα κέφια, αλλιώς θα πεθάνω από απεργία πείνας.

Ασφαλώς δεν θέλουμε να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Να ζήσει θέλουμε και να εκτίσει την ποινή του όπως προβλέπουν οι νόμοι μιας οργανωμένης Πολιτείας. Γι αυτό και το λαϊκό αίσθημα στηρίζει την προσπάθεια δικαστικών και υγειονομικών Αρχών για παροχή κάθε ιατρικής βοήθειας ώστε να μην καταλήξει ο τρομοκράτης.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η προσπάθεια δημιουργίας «ηρώων» δεν πρόκειται να τελεσφορήσει. Σήμερα η ελληνική κοινωνία δεν ξέρει καν ποιος ήταν ο Μπόμπι Σαντς, ο Ιρλανδός μαχητής που μετείχε σε πολλές ακτιβιστικές ενέργειες ως ηγετικό μέλος του IRA. Ο Σαντς έκανε καθαρά πολιτική δράση, αν και παράνομη, γι αυτό και το δικαστήριο τον θεώρησε πολιτικό κρατούμενο. Όταν αργότερα του αφαιρέθηκε αυτή η ιδιότητα (μετά από μια βομβιστική ενέργεια το 1976), ο Σαντς -που στο μεταξύ είχε κερδίσει την έδρα της περιφέρειας του- ξεκίνησε απεργία πείνας, από την οποία και πέθανε, με αίτημα να αποκτήσει πάλι την ιδιότητα του «πολιτικού κρατουμένου».

Ο Κουφοντίνας σκότωνε τα θύματά του πισώπλατα, συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ουδείς ποτέ διενοήθη να τον χαρακτηρίσει «πολιτικό κρατούμενο» όπως τον Μπόμπι Σαντς. Κι ο Ιρλανδός ούτε φυλακή ήθελε να διαλέξει, ούτε τίποτα από αυτά για τα οποία εκβιάζει με τη ζωή του ο Κουφοντίνας.

Ο Σαντς μπορεί να έκανε ακραία δράση, αλλά αυτή ήταν πολιτική κι αρχικά αναγνωρίστηκε ως τέτοια. Δεν ήθελε το «κέφι» του, όπως ο Κουφοντίνας, ο οποίος δεν εξηγει για ποιον λόγο θέλει να πάει στις φυλακές Κορυδαλλού και πουθενά αλλού. Ο Σαντς απεργούσε για ένα πολιτικό αίτημα, ο Κουφοντίνας για ένα καπρίτσιο. Άλλα τα μάτια του λαγού, κι άλλα τα αυγά τα μάτια…

Political

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου