της Κατερίνας Λαζαρή
Πριν από μια εβδομάδα ο κ. Τσίπρας ζητούσε από την κυβέρνηση, με ανάρτησή του, να παραβιάσει την έννομη τάξη και να επιφυλάξει ευνοϊκή μεταχείριση στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Αυτό παρατηρούν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας και συμπληρώνουν:
Λίγο αργότερα ο πρώην Υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας υποστήριζε ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη». Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατίας και η ΝΔ ζήτησε άμεση τοποθέτηση του κ. Τσίπρα.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο δεν παραμένει σιωπηλός. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει επιτέλους να πάρει μία σαφή θέση, χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές. Η πολιτική του αφωνία γεννά ερωτήματα στους πολίτες.
Άλλωστε σε μέτρηση της κοινής γνώμης που παρουσίασε η MRB στο δελτίο του STAR την Πέμπτη, 7 στους 10 πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στον εκβιασμό με την απεργία πείνας του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες και να μην κάνει δεκτό το αίτημα του Κουφοντίνα, ανεξάρτητα από την έκβαση της υγείας του. Το 14,6% δηλώνει άγνοια και μόλις το 15,5% των ερωτηθέντων ζητά από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα Κουφοντίνα.
Στην ίδια μέτρηση, το 60,5% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα και αντίστοιχα το 60,4% αποτιμά αρνητικά τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνολική στάση του ΣΥΡΙΖΑ
Η ακραία δήλωση του κ. Δρίτσα δεν ήρθε από το πουθενά. Αποτελεί περίτρανη απόδειξη του τρόπου που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ίδιο το κόμμα, αντιλαμβάνονται τη δράση εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών ομάδων που έχουν δολοφονήσει δεκάδες συμπολίτες μας.
Η περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα και η προκλητική εργαλειοποίηση της απεργίας πείνας του από ορισμένους αναδεικνύει τη δυσκολία που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταδικάσει χωρίς περιστροφές και αστερίσκους την τρομοκρατική δράση ακραίων στοιχείων.
Άλλωστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν, ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα προέβη σε πληθώρα φωτογραφικών νομοθετικών παρεμβάσεων υπέρ καταδικασμένων τρομοκρατών. Το πρώτο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφορούσε τον Σάββα Ξηρό που επιθυμούσε την αποφυλάκιση του με βραχιολάκι.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ τον Απρίλιο του 2015, είχε καταγγείλει ευθέως αυτές τις πρακτικές από το βήμα της Βουλής. Αυτά προτού γίνουν γνωστές οι καταγγελίες του κ. Πανούση για τις σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», σύμφωνα με συνομιλίες που είχε εντοπίσει η ΕΥΠ.
Ο ίδιος κατέθεσε τα στοιχεία αυτά στις εισαγγελικές Αρχές, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA παρουσίασε απόσπασμα από συνομιλίες που βρίσκονταν σε απόρρητα ενημερωτικά δελτία, σύμφωνα με το οποίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συζητούσε με ηγετικό καταδικασμένο μέλος των «Πυρήνων», δίνοντάς του υποσχέσεις.
Ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που «θόλωσαν» τη στάση του σχετικά με την τρομοκρατία
Η κατάργηση φυλακών τύπου Γ
Η παραχώρηση δικαιώματος αδειών
Η δυνατότητα μεταγωγής σε αγροτικές φυλακές
Η φωτογραφική διάταξη για να μπορέσει να αιτηθεί ο Σάββας Ξηρός απόλυση με όρους
Η μείωση πλαισίου ποινής στον διευθυντή τρομοκρατικής οργάνωσης (από 10 έως 20 έτη η ποινή πήγε 5 έως 15 έτη)
Έγιναν πλημμελήματα: η στρατολόγηση ατόμων σε τρομοκρατικές οργανώσεις, η προμήθεια, παρασκευή και κατοχή μολότοφ
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι με βάση διατάξεις που ψηφίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ το 2015, που προβλέπουν δυνατότητα απόλυσης μετά από 19 χρόνια, ο Δημήτρης Κουφοντίνας εάν θελήσει μπορεί φέτος τον Ιούλιο να κάνει αίτηση αποφυλάκισης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου