Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Welt am Sonntag: «Επιχείρηση "Ελευθερία" -Τι κάνουν οι άλλοι καλύτερα» -Εύσημα στην Ελλάδα για τα ψηφιακά ραντεβού εμβολιασμού

Το μείζον ζήτημα του εμβολιασμού απασχολεί τον δημοσιογράφο Gregor Schwung της κυριακάτικης Welt, ο οποίος διερωτάται «τι κάνουν οι άλλοι καλύτερα» από τη Γερμανία.

Ο δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ σχολιάζει ότι ως προς τους εμβολιασμούς, η Γερμανία βρίσκεται σε κακή θέση σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με ποσοστό εμβολιασμού περίπου 10%, η χώρα βρίσκεται μόλις στην ενδέκατη θέση στην ΕΕ. Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση οφείλεται σε λάθη της ίδιας της Γερμανίας. Ωστόσο, από το εξωτερικό υπάρχουν πολλές προτάσεις βελτίωσης: Λήψη περισσότερων δόσεων από μία αμπούλα, πιο ευέλικτη διαχείριση της σειράς των εμβολιασμών, ψηφιακό κλείσιμο ραντεβού ή αγορά εμβολίων και από αλλού.

Ελλάδα: Ψηφιακό κλείσιμο ραντεβού

Ο Schwung της Welt κάνει μνεία και στην Ελλάδα, σχολιάζοντας το ψηφιακό κλείσιμο ραντεβού, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα η χώρα να εμβολιάζει γρήγορα χωρίς απώλειες εμβολίων.

Η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ελλάδα ονομάζεται «Επιχείρηση Ελευθερία». Ωστόσο, οι πολίτες της χώρας δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα για να συμμετάσχουν. Μόλις έρθει η σειρά τους, ενημερώνονται αυτόματα μέσω SMS για το πότε και πού θα πρέπει να παρουσιαστούν για τον εμβολιασμό τους. Το ραντεβού μπορεί να επιβεβαιωθεί μέσω γραπτού μηνύματος ή να γίνει αλλαγή του ηλεκτρονικά. Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που δεν διαθέτουν σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορούν να το κάνουν και στο φαρμακείο ή στο πλησιέστερο ΚΕΠ, αναφέρει η Welt.

Αυτό κατέστη δυνατό μόνο επειδή η ελληνική κυβέρνηση επέδειξε προνοητικότητα στην αρχή της πανδημίας. Όλα τα δεδομένα των ασθενών ψηφιοποιήθηκαν σε ένα σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης συνταγών. Ο ψηφιακός προγραμματισμός ραντεβού διασφαλίζει πλέον ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εμβολιάζει πολύ πιο γρήγορα και ότι σχεδόν κανένα εμβόλιο δεν πετιέται.

Επίσης, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ουρές μπροστά από τα κέντρα εμβολιασμού ή και τηλεφωνικές γραμμές για κλείσιμο ραντεβού που οδηγούν σε απόγνωση τους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους, προσθέτει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου