Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Αρχαία Ελληνικά: Για πρώτη φορά η γλώσσα των επιστημών αποκτά διεθνή πιστοποίηση

«Η Αρχαία Ελληνική είναι παρούσα στις επιστήμες και αποτελεί κινητήρια δύναμη προς τον δρόμο του πολιτισμού και της δημοκρατίας», ανέφερε στον χαιρετισμό της η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή , επισημαίνοντας πως τα Αρχαία έχουν εμπλουτίσει τις ξένες γλώσσες και την παγκόσμια επικοινωνία και σημείωσε ότι η αξία τους είναι «ανεκτίμητη».

«Η διεθνής πιστοποίηση αποτελεί παγκόσμια ευκαιρία για γνωριμία με τη γνώση της γλώσσας αυτής», κατέληξε η υφυπουργός.

Για τη νέα πιστοποίηση μίλησε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος των Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ανάπτυξης των Εξετάσεων, καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου. «Τα Αρχαία Ελληνικά έχουν προσφέρει διαχρονικά, όχι μόνο στον πλούτο της επιστημονικής ορολογίας: έχουν προσφέρει σε ξένες γλώσσες έναν πλούτο αφηρημένων εννοιών, όπως “ανάλυσις”, “συλλογισμός”, “θέατρο”, “δόγμα”, “δημοκρατία” κ.ά. Έτσι, η γλώσσα αυτή έχει αποκτήσει οικουμενικότητα. Δεν είναι μία μη ομιλούμενη γλώσσα», είπε.

«Η απόφασή μας να προχωρήσουμε στη δημιουργία της Πιστοποίησης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, δεν σχετίζεται μόνο με την αγάπη μας για την Ελλάδα. Αποτελεί φόρο τιμής στη γλώσσα που κράτησε τον ελληνισμό ζωντανό στο πέρασμα των αιώνων, στη γλώσσα που κερδίζει αξία διεθνώς, που κερδίζει τον θαυμασμό και τον σεβασμό στο εξωτερικό», επεσήμανε από την πλευρά του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης.

«Είναι η ελάχιστη συνεισφορά μιας ελληνικής εταιρείας που έγινε παγκόσμια δύναμη, διενεργώντας εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 200 χώρες, αλλά δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες της» είπε χαρακτηριστικά.

Δωρεάν η διενέργεια των εξετάσεων

Η πιστοποίηση LanguageCert Test of Classical Greek (LTCG) επιπέδου Α1 και Α2 θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική και διεθνή αγορά μέσα στο Μάιο.

Έχουν εξεταστεί πιλοτικά με τη σύγχρονη μέθοδο της τηλε-επιτήρησης (online proctoring) περισσότεροι από 160 υποψήφιοι προερχόμενοι από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ουρουγουάη. H πλειονότητα των υποψηφίων ήταν μαθητές, καθώς 125 άτομα ήταν κάτω των 16 ετών και 35 άτομα άνω των 16 ετών. Από αυτά το 60% ήταν γυναίκες και το 40% άνδρες. Οι περισσότερες συμμετοχές (90) αφορούσαν στο Α2 επίπεδο.

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση που οδήγησε στο σύγχρονο ελληνικό κράτος, όλες οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν, ως συνεισφορά της εταιρείας LanguageCert, (θυγατρική του Ομίλου PeopleCert) στον επετειακό εορτασμό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου