Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Ποιός ήταν ο Υπασπιστής του Ιμπραήμ;;;;;;;

Ο Γάλλος στρατηγός Jozef A.Seve.(1788-1860) βετερανος του Ναπολεοντα. Βαφτιστκε Μουσουλμάνος και πηρε το όνομα Soliman Pasha al- Faransawi.
Είναι ο άνθρωπος που συγκροτησε και οργάνωσε τον Αιγυπτιακό στρατό του Μωχάμετ Αλη, πατέρα του Ιμπραήμ και συνέχισε τις υπηρεσίες στον Ιμπραήμ.
Στα 1824 η Γαλλική κυβέρνηση έστειλε ειδική ομάδα αποτελούμενη απο 14 αξιωματικούς βετεράνους των Ναπολεοντειων πολεμων για την οργάνωση και εκπαίδευση του Αιγυπτιακοί στρατου . Είναι η χρονιά που αναλαμβάνει ο Ιμπραήμ την εκστρατεία στην Πελοπόννησο.
Αρχηγός της Γαλλικής αποστολής ο στρατηγός Pierre Franco;is Xavier Boyer διακεκριμένος βετερανος των Ναπολεοντίων πολέμων.
. H Γαλλική Κυβερνηση ευγνωμωνούσα τους Ελληνες.....για την Καποδιστριακη συνεισφορά στην ανασυγκρότηση της ηττημενης στους Ναπολεωντειους πολέμους Γαλλίας ανταπέδιδε.!!!!
Στα 1825 τα Γαλλικά Ναυπηγεία της Μασσαλίας δούλευαν νυχθημερόν για να παραδώσουν πλοία στον Ιμπραήμ (Κυριάκος Σιμόπουλος,Ξενοκρατία Μισελληνισμός και Υποτέλεια,,σελ 436).
Στα σχεδια του Ιμπραήμ όπως θα δουμε και από πρακτικά της Αγγλικής Βουλής ηταν η εκκένωση του Μοριά απο τον Ελληνικό πληθυσμό και η μαζική εγκατάσταση Αιγυπτίων.
Τον Ευρωπαϊκό κίνδυνο απο μια τετοια προοπτική θα καταγγείλει δημόσια ο Καποδίστριας στον Γαλλικό τύπο,κατά την επίσκεψη του στο Παρίσι . Μαζί του και ο Κάλβος με την Παρισινή έκδοση των Ωδών.....Όταν ο Γαλλικός λαός πληροφορείται την πολιτική της Κυβέρνησης του....ιδιαίτερα μετα την έξοδο του Μεσολογγίου οργανώνονται συλλαλητήρια στο Παρίσι ακόμα και Σαμποτάζ στα Γαλλικά Ναυπηγεία.......
Θα επανέλθουμε για να δούμε και ει δυνατόν να καταλάβουμε πως και ΓΙΑΤΙ, στον ηττημένο Ιμπραήμ οι νικητές σύμμαχοι του Ναβαρίνου επέτραψαν να πάρει σκλάβους γυναικόπαιδα και να τα πουλήσει στην Αλεξάνδρεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου