Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Αποφασίζει και διατάζει! Με εντολή Τσίπρα έγινε νέα ψηφοφορία και άλλαξε απόφαση του συνεδρίου

 

«Μπάχαλο» χθες αργά το βράδυ στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παρεμβαίνει και να αλλάζει επί της ουσίας ψηφισμένη απόφαση του Συνεδρίου...

«Μπάχαλο» χθες αργά το βράδυ στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παρεμβαίνει και να αλλάζει επί της ουσίας ψηφισμένη απόφαση του Συνεδρίου.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά οι σύνεδροι ψήφισαν, με μεγάλη

πλειοψηφία, την τροπολογία που προέβλεπε ότι μόνο 25% μελών της νέας κεντρικής επιτροπής  μπορούν να προέρχονται από την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα. Η διάταξη αυτή αποσκοπούσε στο να αναδειχθούν νέα κομματικά στελέχη, που θα μπορούν να αφιερωθούν στο κόμμα και να μην μονοπωλούν τις κομματικές θέσεις τα επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία άλλωστε ασχολούνται με τα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

Με τη ρύθμιση αυτή στη νέα κεντρική επιτροπή των 151 μελών, μόνο 38 μέλη θα προέρχονταν από την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα!

Ωστόσο ο Αλ. Τσίπρας παρενέβη και ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου, φανερά ενοχλημένος απευθύνθηκε προς το σώμα: «Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου» και ζήτησε να εξαιρεθούν από την ποσόστωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το 25% να αφορά μόνο σε κυβερνητικά στελέχη.

Μετά την αρχική αμηχανία συμφωνήθηκε να λάβουν το λόγο δύο στελέχη τουλάχιστον, από κάθε αντιμαχόμενη πλευρά για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ των δύο απόψεων.

Τελικά σε επαναληπτική ψηφοφορία πέρασε η άποψη του κ. Τσίπρα για την εξαίρεση των βουλευτών από το 25%.

Γίνεται σαφές πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει… μεγάλη εμπιστοσύνη στα κομματικά στελέχη, αλλά στα κυβερνητικά τα οποία θέλει να έχει σε κυβέρνηση και κόμμα για να μπορεί να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση. Παράλληλα, είναι πρωτοφανές για ένα κόμμα… αριστερό, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλεται με αυτόν τον “άκομψο” τρόπο η θέληση του προέδρου, παραπέμποντας σε “σιδηρά” πειθαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου