Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Απουσία ενσυναίσθησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης

        Η συνολική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της οικονομίας κατέληξε  σε φιάσκο,  με την απουσία ενσυναίσθησης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με την απαρίθμηση τετριμμένων εκφράσεων αρνητισμού από τους υπευθύνους του οικονομικού επιτελείου και με την συγχορδία παραπόνων και αιτημάτων, έξω από κάθε  πραγματική διάσταση, από  εκπροσώπους  επιμελητηρίων και επαγγελματικών ενώσεων.

       Χωρίς ιδέες, χωρίς έμπνευση, χωρίς τεχνογνωσία, ήταν ένα «ανακαινισμένο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» γεμάτο  παροχολογία και ψεύτικες υποσχέσεις.

       Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σαν να μην κυβέρνησε 4,5  χρόνια και να μην έμαθαν ποτέ ότι τα περισσότερα από όσα ανακοινώθηκαν απαιτούν συναίνεση της Ε.Ε. Τα υπόλοιπα τα υλοποιεί ήδη η κυβέρνηση.

       Ποιος τον πιστεύει όταν παρουσιάζει ως κοστολογημένο το πρόγραμμα ύψους 5,7 δις. ευρώ, τη στιγμή που η κυβέρνηση, στους

μήνες της πανδημίας, έχει δώσει σχεδόν δεκαπλάσια.

       Ποιος πολίτης μπορεί να πιστέψει τον ΣΥΡΙΖΑ  ότι είναι ικανός να διαγράψει το ιδιωτικό χρέος, όταν το 2015 μιλούσε για «σεισάχθεια» και τελικώς φόρτωσε τον ελληνικό λαό μνημονιακά βάρη δεκάδων δισεκατομμυρίων.

       Ποιος τον πιστεύει πως θα φέρει νόμο για την παράταση της προστασίας  της πρώτης κατοικίας, όταν ο ίδιος υπέγραψε και ψήφισε τη λήξη ισχύος του προηγούμενου νόμου.

       Γιατί να εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι τον ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, όταν επί της  διακυβέρνησής του ο συγκεκριμένος φόρος αυξήθηκε από 13%  στο 24%.

       Ο λαϊκισμός και τα ψέματα είναι οι σταθερές αξίες του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ.

       Η εκδήλωση αυτή ήταν ένας τραγικός και καιροσκοπικός εναγκαλισμός  της ιδεολογίας του κρατισμού και της ξεπερασμένης επιχειρηματικής αντίληψης της χώρας.

       Γίνεται φανερό πως το στερητικό σύνδρομο στέρησης της εξουσίας είναι ο χείριστος  σύμβουλος για έναν πολιτικό. Τον εκθέτει και τελικά τον γελοιοποιεί.

       Μάλιστα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής σχολίασε: «τελευταία άκουσα ότι ο Ερντογάν θα μοιράσει πατάτες και κρεμμύδια, φαίνεται  ότι είναι των ημερών η παροχολογία», αποδομώντας ουσιαστικά την πλειοδοτική διαδικασία που επέλεξε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

       Τα κυρίαρχα συμπεράσματα της εκδήλωση αυτής ήταν, ότι οι τράπεζες δεν δανείζουν, ότι πρέπει να διαγραφεί το 60% των χρεών και ότι θα πρέπει να «πέσει χρήμα» άνευ κριτηρίων και ελέγχων, ώστε να διασωθούν οι πάντες.

       Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «αγκαλιάσει» τη μεσαία τάξη που κατά την κυβερνητική του θητεία αφαίμαξε σε σημείο οικονομικού στραγγαλισμού, είναι εμφανής.

       Είναι φανερό πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει την παροχολογία, θέτοντας ουσιαστικά θέμα να δοθούν τα πάντα στους πάντες και σε υπερθετικό μάλιστα βαθμό. Αλλά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για θέματα οικονομίας, δεν πείθει πλέον κανέναν.

       Ελάχιστοι είναι εκείνοι που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει «με ένα νόμο και ένα άρθρο» όλα τα αρνητικά της πανδημίας και τις οικονομικές της συνέπειες.

       Ωστόσο  όσοι πιστεύουν ότι με ψέματα και με υποσχέσεις μπορεί να εξαπατήσουν και πάλι τους πολίτες, μάλλον δεν έχουν καταλάβει το κλίμα που επικρατεί πλέον στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

       Οι πολίτες θέλουν ελπίδα που να εδράζεται σε στέρεη βάση και όχι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Αυτό το έργο το είδαν μια φορά και δεν έχουν καμιά διάθεση να το ξαναδούν.

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης  είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου