Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 21 Μαρτίου 2019
Βγαίνει ο Κοτζιάς (ντρέπομαι να γράψω τι θεσμικό ρόλο είχε) και λέει δημοσίως και σε διεθνές φόρουμ «να μην είμαστε μοναχοφάηδες, δεν είναι δυνατόν η Τουρκία με τόσα μίλια να μην έχει ΑΟΖ, δεν είναι δυνατόν το Καστελόριζο να έχει 100% ΑΟΖ, πρέπει να βάλουμε και την Τουρκία στο παιχνίδι».
Βγαίνει εχθές ο Κατρούγκαλος (επίσης ντρέπομαι να γράψω τι θεσμικό ρόλο έχει σήμερα) και λέει τα ίδια, επισήμως πια, ως [πάλι ντρέπομαι να γράψω ποιον εκπροσωπεί]. Λέει κι αυτός ότι «η Τουρκία έχει χιλιόμετρα ακτής στη Μεσόγειο και έχει δικαιώματα» και ότι «βλέπει θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της ανατολικής Μεσογείου»
Να προσθέσω ότι σήμερα η Τουρκία είναι εκτός της εξίσωσης επειδή όσο και να χτυπιέται στην τουρκική ΑΟΖ δεν βρέθηκε τίποτα, ενώ στην Κυπριακή βρέθηκαν μεγάλα κοιτάσματα και στην ελληνική οι προϋποθέσεις είναι εξαιρετικές με ζωηρότατο ενδιαφέρον ξένων εταιρειών.
Τα κοιτάσματα βρέθηκαν νοτίως της Κύπρου και στην Ελλάδα μιλάμε για νότιο Ιόνιο και περί της Κρήτης. Καμία σχέση με την Τουρκία. Το αν η Τουρκία δικαιούται να μπει στο παιχνίδι ή όχι δεν είναι απόφαση ενός τυχάρπαστου εδώ ή εκεί. Είναι υπόθεση δικαιωμάτων και διεθνών κανονισμών. Αν θέλει ο Κοτζιάς ή ο Κατρούγκαλος να κάνει δώρο στη Τουρκία επειδή τους συμπαθεί τους καημένους που αδικούνται, να δώσει από τα δικά τους, όχι από τα δικά μας.
Προσέξτε κάτι. Αυτά τα είπε ο Κατρούγκαλος δημοσίως εν όψει συνάντησης με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών. Εχθές, Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 βρισκόταν στην Τουρκία και συνάντησε τον Τσαβούσογλου. Τι είπε άραγε στον ίδιο; τι θα του υποσχεθεί; ποιος ξέρει...
==
Η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση αυτοκτονίας. Κάθε μέρα και ένα έγκλημα. Τα ανθρωπάρια που κυβερνούν τη χώρα προκαλούν βλάβη με πρόθεση.
Πώς; κάπου ξανακούσατε αυτόν τον όρο;
Ναι! Στο άρθρο 151 του Ποινικού Κώδικα αναφέρεται ότι όποιος πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους (πχ υπουργός) σε διαπραγματεύσεις με άλλο κράτος προκαλεί με πρόθεση βλάβη των συμφερόντων της ώρας, τιμωρείται με κάθειρξη αναλόγως.
Αυτό το άρθρο η κυβέρνηση θέλει να το αφαιρέσει τελείως.
Στο άρθρο 2 του Ποινικού Κώδικα αναφέρεται ότι εάν μεταξύ της τέλεσης μίας αξιόποινης πράξης και της εκδίκασης ισχύσουν δύο διαφορετικές νομικές πρόνοιες, υπερισχύει η πιο ευνοϊκή.
Αυτό δεν το αφαιρούν.
Δηλαδή:
Προκαλούν βλάβη (ήδη το έκαναν με τα Σκόπια, τώρα ετοιμάζονται με την ΑΟΖ της Τουρκίας) και μετά αλλάζουν το νομικό πλαίσιο χωρίς να είναι δυνατή η ανατροπή του, ώστε να μην τιμωρηθούν μετά.
Αυτό είναι ισχυρή ένδειξη ότι γνωρίζουν τι κάνουν, το κάνουν συνειδητά και συνιστά πρόθεση βλάβης από μόνο του.
Υγ.
Κατρούγκαλος - https://m.naftemporiki.gr/story/1455932

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου