Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Ελληνική ιθαγένεια πήρε Αμερικανίδα ακαδημαϊκός που επί 60 χρόνια μελέτησε και δίδαξε την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία

 Ο απερχόμενος γενικός πρόξενος στη Βοστόνη Στράτος Ευθυμίου με τη Μέρι Λέφκοβιτς, ομότιμη καθηγήτρια κλασικών σπουδών στο Wellesley College (φωτ.: Facebook / GeneralConsulateOfGreeceInBoston)

«Μελετώ την Αρχαία Ελλάδα από τα 16 μου», είπε η Μέρι Λέφκοβιτς

Μια σπουδαία Αμερικανίδα ακαδημαϊκό, που επί τουλάχιστον έξι δεκαετίες μελέτησε και δίδαξε την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία σε χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες, τίμησε η χώρα μας με την ελληνική ιθαγένεια ως ένδειξη αναγνώρισης των εξαιρετικών της υπηρεσιών στην Ελλάδα, στις ελληνοαμερικανικές πολιτιστικές σχέσεις και στην προώθηση και ανάδειξη των κλασικών σπουδών.

Η Μέρι Λέφκοβιτς, ομότιμη καθηγήτρια κλασικών σπουδών στο Wellesley College, ενός από τα σημαντικότερα ακαδημαϊκά ιδρύματα στις ΗΠΑ, είναι πλέον Ελληνίδα.

Η ορκωμοσία της έγινε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστόνη, από τον απερχόμενο γενικό πρόξενο Στράτο Ευθυμίου που μετατίθεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να υπηρετήσει ως μέλος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με τιμά ιδιαιτέρως το να είμαι Ελληνίδα πολίτις. Μελετώ τους Έλληνες συγγραφείς, φιλοσόφους και ποιητές από την ηλικία των 16 ετών. Η Ελλάδα είναι πάντα στην καρδιά μου!», δήλωσε συγκινημένη η Λέφκοβιτς.

Η σπουδαία ελληνίστρια είναι για δεκαετίες μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών των Αθηνών, δεινή υπερασπίστρια της ιστορικής ακρίβειας, της επιστημονικής μεθοδολογίας και της ίδιας της αξίας της κλασικής Ελλάδας, ενώ έχει συγγράψει σειρά βιβλίων για την Αρχαία Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου