Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Ας τους φωτίσει ο Θεός

Κώστα Δημ Χρονόπουλου

 (Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Ποτέ καμία ελληνική Κυβέρνηση δεν το μπόρεσε, ούτε το θέλησε.

Άφηναν πάντοτε απείραχτα τα πειραγμένα αντικοινωνικά άτομα, όπως το Κ.Π (=πολιτικό κόστος) αλλά και η Π.Δ (=πολιτική δειλία ή Π.Δ =πολιτική ανεπάρκεια /ανικανότητα) επέβαλε.

Ήμουν νιός και γέρασα, αλλά ούτε το κατενόησα ούτε το προσπέρασα.

Όσοι περάσαμε μέσα ή απλώς απ’ έξω από ξένα  Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, διακατεχόμαστε από μια μόνιμη θλίψη. Ένα πελώριο «γιατί» ορθώνεται ωσάν κύμα οργής έτοιμο να μας πνίξει.  Πουθενά στον (πολιτισμένο) κόσμο δεν έχουν μετατραπεί τα ΑΕΙ σε πεδία συγκρούσεων ,διακίνησης ναρκωτικών , τέλεσης βιασμών, κλοπών, κατασκευής εμπρηστικών μηχανισμών ή σε κοπρώνες όπου ανακουφίζονται δημόσια, ακόμη και περαστικοί.

Κανένα Σύνταγμα και ουδεμία συντεταγμένη , ευνομούμενη Πολιτεία δεν αποδέχεται την ύπαρξη –πολυετών – καταλήψεων στα Πανεπιστήμια από περιθωριακούς ενδο και εξω πανεπιστημιακούς τύπους που κατασκευάζουν εμπρηστικούς μηχανισμούς (!). Στο Ελλαδιστάν της πλέριας (σε βαθμό ελευθεριότητας και ασυδοσίας) ελευθερίας και …. «Δημοκρατίας» οι αντικοινωνικές μειονότητες (υπερ) προστατεύονται και θεωρούνται διαχρονικό, εκ των ουκ άνευ, είδος διατηρητέο το οποίο επιτρέπεται να δρα χωρίς φραγμούς.

Χτίζονται μέσα στα γραφεία τους , καθηγητές, πρυτάνεις διαπομπεύονται /προπηλακίζονται. Και οι αρμόδιοι κομματοκράτορες , ακκίζονται. Αυτή η κατάντια δεν συνάδει όχι μόνον με πολιτισμένη χώρα, αλλά ούτε και με «κράτη» της Κεντρικής Αφρικής. Αναζητούνται ευθύνες των … μεν , από τους δε, των προηγουμένων από τους επόμενους και αντίστροφα μέχρι …. πτώσεως τελικής (!).

Τελικά … ουδείς ευθύνεται και, φυσικά, κανείς ποτέ δεν τιμωρείται λόγω ποντιοπιλατικής τακτικής και κρατικής ανοχής.

Έχουν κατά καιρούς ακουστεί πολλά ως –αδικαιολόγητες- δικαιολογίες που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αγανακτούν τους πολίτες.

Αξέχαστη /αλήστου μνήμης η αιτιολόγηση Πρύτανη του Πολυτεχνείου ο οποίος –όταν ρωτήθηκε γιατί οι καθηγητές ανέχονται την επί δεκαετίες κατάληψη αιθουσών του Ιδρύματος και χρησιμοποίησή τους για κατασκευή εμπρηστικών μηχανισμών /μολότοφ κ. α –απάντησε: «Επειδή έτσι ελέγχουμε (τους ταραξίες) καλύτερα». Αυτά τα αποστομωτικά , τα απίστευτα !...

  Πρόσφατα συνέβησαν ενδιαφέροντα (sic) γεγονότα στο Αριστοτέλειο. Οι μπαχαλάκηδες έδωσαν το δικό τους αγώνα, τον τίμιο: Γκρέμισαν ό,τι είχε χτιστεί για την ολοκλήρωση ανέγερσης βιβλιοθήκης στο Πανεπιστήμιο . Ο κος Υπουργός Προστασίας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι:

Ι. Η Πολιτεία θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την ασφάλεια Καθηγητών και Φοιτητών.

ΙΙ. Το φως θα νικήσει το σκοτάδι και μέσα στα Πανεπιστήμια.

Έχω κάπως μπερδευτεί ομολογώ με τις δηλώσεις αυτές.

-       Τι θα κάνει η Πολιτεία δηλαδή; Θα ιδρύσει … κατασκευαστικό κλάδο στις σχολές της Αστυνομίας, ώστε Αστυνομικοί με ειδικότητα χτίστη, να αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν των ΑΕΙ τις κατασκευές;

-       Το φως και το σκοτάδι – ως φυσικά φαινόμενα – δεν βρίσκονται σε σχέση πολεμικής αντιπαλότητας. Αλλά εναλλαγής, διαδοχικότητας.

Κανένα λοιπόν δεν νικά το άλλο. Υπάρχει όμως και ένα και που πρέπει ιδιαίτερα να αξιολογηθεί: «Το φως θα νικήσει το σκοτάδι και μέσα στα Πανεπιστήμια». Σοβαρά; Παντού υπάρχει άπλετο φως διαύγειας, διαφάνειας, ισότητας, δημοκρατικότητας, αλληλεγγύης, αλληλοκατανόησης, κομματικής ομοψυχίας, και τώρα ήρθε η σειρά του «φωτός» να καταυγάσει και τα (πανεπιστημιακά) Άσυλα ανιάτων Α σ υ λ ι τ ώ ν και αλητών; Από πού , ποια οπτική γωνία θεώνται όλα αυτά;

  

ΥΓ Ίσως ο κος Υπουργός και συλλήβδην το Κ.Σ= Κομματικό Σύστημά μας (πρώην Π.Σ =Πολιτικό Σύστημα) να έχουν τυφλωθεί από την λάμψη του φωτός του Κ.Δ.Πολιτεύματος και να αδυνατούν να διακρίνουν το έρεβος που επικρατεί αποκαρδιωτικά.

     Μακάρι να φωτίσει ο Θεός τους Κομματανθρώπους να αναβλέψουν και να δημιουργήσουν μια ευνομούμενη , αξιόπιστη Πολιτεία/ Κράτος , με τα δικαιώματα ΌΛΩΝ –ακόμη και της πλειονότητας- να γίνονται σεβαστά!....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου