Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Ήταν δυνατό να αποφευχθεί; Τι ζητούσε ο Πούτιν; Ο δυσεξήγητος πόλεμος στην Ουκρανίαπρέπει να τελειώσει Για να ελαχιστοποιηθούν οι δυσμενείς συνέπειές του

Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

Χαρακτηρίζω «δυσεξήγητο» τον πόλεμο αυτό διότι αδυνατώ να βρω ουσιαστικό λόγο, τόσο για τοξέσπασμά του, όσο κυρίως τη συνέχισή του, χωρίς διεθνείς προσπάθειες να τελειώσει, ενώ ξοδεύονται παραμυθένια ποσά, ικανά να θρέψουν ολόκληρους πεινώντας λαούς, και πυρομαχικά να καταστρέψουν άλλους τόσους λαούς.

Γεννώνται επομένως αρκετά κρίσιμα ερωτήματα τα οποία φαίνεται να μην είναι εύκολη η απάντησή τους.

Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο στηρίζεται με κάθε τρόπο και μέσο ο σκοτωμός χιλιάδων αθώων πολιτών αμφοτέρων των πλευρών και καταστρέφεται μια ολόκληρη χώρα;

            Ολόκληρη σχεδόν η Δύση, έχει σπεύσει με ιδιαίτερη ορμή και θυμό, να στηρίξει την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία, πολεμικά, οικονομικά, πολιτικά και γενικότερα με κάθε μέσο και τρόπο, μια χώρα με την οποία ουδέποτε είχαμε καμία ιδιαίτερη σχέση, ποσό δε μάλλον δέσμευση για μια τέτοιας έκτασης στήριξη;

            Το ερώτημα τούτο αποκτά ιδιαίτερο προβληματισμό, όταν με την υπερμεγέθη αυτή στήριξή τους στην Ουκρανία, υφίστανται οι ίδιοι οι υποστηρικτές τις δυσμενείς, οικονομικές συνέπειες, αφού λέγεται ότι τα κράτη της Ευρώπης βρίσκονται σε διαδικασία πτώχευσης;

            . Η απορία πολλών είναι, ποιο ζωτικό συμφέρον τους, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, θίγεται ή απειλείται με τον πόλεμο, ώστε να υφιστάμεθα όλοι αυτές τις χωρίς τέλος, όπως φαίνεται, ταλαιπωρίες. Υπάρχει απάντηση; 

            Το χρονικό του πολέμου αυτού άρχισεμε τη λεγόμενη

επανάσταση της «Αϊντάν», της κύριας πλατείας του Κιέβου το 2014, όπου οι εθνικιστικές οργανώσεις, μαζί με το ναζιστικό τάγμα Αζόφ,με πραξικόπημα,  έριξαν τονΡωσόφιλο Πρόεδρο Γιανούκοβιτς, τον οποίο αντικατέστησε ο φιλοδυτικός Ποροσένκο.

.           Μια σημαντική συνάντηση είχαν, στο στάδιο αυτό, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος, ΆνγκελαΜέρκελ και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, στο Μινσκ της Λευκορωσίας, 11 Φεβρουαρίου 2015 και υπογράφηκε η λεγόμενη Συμφωνία του Μινσκ, η οποία προέβλεπε την αυτονομία του Ντονμπάς, που περιλαμβάνει τις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέ0τσκ της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, που είχαν καταληφθεί από φιλορώσους αυτονομιστές τον προηγούμενο χρόνο,με την ελπίδα να φέρει ειρήνη στην περιοχή.

            Ουδέποτε τηρήθηκε η συμφωνία αυτή, καθώς, οι χρήσιμοι ηλίθιοι, οι ακροδεξιές οργανώσεις και το ναζιστικό τάγμα Αζόφ, μάχονταν συνεχώς στην περιοχή αυτή του Ντονμπάς, και να συνεχίζεται η σύγκρουση με τους φιλορώσους της περιοχής.

            Η εκλογή του σημερινού προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι, ο οποίος προερχόμενος από την ανατολική Ουκρανία, είχε υποσχεθεί ότι θα συνεννοηθεί με τον Πούτιν να σταματήσει η διαμάχη αυτή και έτσι ψηφίστηκε από τους φιλορώσους και εκλέχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

            Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, ο χρήσιμος ηλίθιος και αυτός, μετά την εκλογή του μεταμορφώθηκε σε εχθρό του Πούτιν με τα γνωστά αποτελέσματα.  

            Όλα αυτά που συνέβησαν το 2014 στην Ουκρανία, είχαν ως συνέχεια και συνέπεια, τον εξαναγκασμό του Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία, αρχικά για να  προστατεύσει την περιοχή του Ντονμπάς, αλλά εξελίχτηκε σε έναν κανονικό πόλεμο με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ακόμη και να φοβούνται όλοι την κήρυξη του Γ΄ Παγκόσμιου Πολέμου, οι συνέπειες του οποίου, αν εισέλθουν όλοι στο φρενοκομείο και χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα, θα είναι το τέλος της ανθρωπότητας.

            Τι άραγε συνέβη το 2014, ώστε το γεγονός αυτό, να θεωρηθεί τόσο σημαντικό και ικανό να κινητοποιήσει όλον τον δυτικό κόσμο εναντίον της Ρωσίας και του Πούτιν; Η απλή λογική λέει ότι κάποιο τεράστιο έγκλημα πρέπει να έχει διαπράξει ο Πούτιν για να τίθεται σε κίνδυνο ολόκληρη η ανθρωπότητα;Διότι είναι φαεινότερο ηλίου ότι ο στόχος είναι ο Πούτιν και όχι η Ρωσία.

            Θα πρέπει ο  Πούτιν να έχει διαπράξει ένα πολύ μεγάλο έγκλημα για να έχει δημιουργήσει την τρικυμία αυτή της ανθρωπότητας, με ορατό κίνδυνο εξαφάνισής της.

            Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου, που είναι η επίσημη αιτία της συμμετοχής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο, δεν είναι βέβαιο πόσο πειστικό είναι, δεδομένου ότι παραβιάσεις διεθνούς δικαίου γίνονται σχεδόν καθημερινά ανά την υφήλιο, ακόμη και διαρκούντος του ουκρανικού πολέμου, όπως π.χ. η επίθεση τα Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, κάτι που ούτε καν ανακοινώθηκε..

            Η ταπεινότητά μου,με ξεχωριστή τόλμη, αν όχι ασκεψία,έχει γράψει ένα άρθρο το 2014 με τίτλο, «Κυοφορείται ο ΤρίτοςΠαγκόσμιος Πόλεμος», όπου μεταξύ άλλων έγραφα:

«Από την άλλη ο Πούτιν, γάτα όπως είναι,δραστηριοποίησε την ομάδα BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), το πλέον σοβαρό και σημαντικό με τεράστιες διαστάσεις και συνέπειες, δημιούργησαν το δικό τους ΔΝΤ και Κεντρική Τράπεζα, και εμφανίζονται πλέον ως μία ανεξάρτητη διεθνής οικονομική δύναμη. Τούτο σημαίνει ότι αποδυναμώνεται αν δεν εξαντλείται η από αιώνος έως τώρα παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση, η οποία θίγεται καίρια και εκτιμώ ότι δεν μπορεί να μην αντιδράσει.

   Πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε στα πρόθυραενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, διότι η διαμορφούμενη διεθνής οικονομική κατάσταση, η οποία ανατρέπει το statusquo δεν «διορθώνεται» αλλιώς. Η κρίση στην Ουκρανία δεν είναι παρά η αρχή ή η αφορμή για κλιμάκωση της έντασης με επικίνδυνες συνέπειες. Θα επακολουθήσουν και άλλες προκλητικές ενέργειες, με ενδεχόμενο να προκληθούν τοπικοί μικρο-πόλεμοι ως προπομποί, ώστε να προκύψει το αναπόφευκτο και η … ανάγκη ενός πολέμου. Στην παγίδα αυτή, εμείς η μικρή Ελλάδα, ενδέχεται να βρεθούμε στην δύνη των διεργασιών αυτών και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αλλά και κατάλληλα προετοιμασμένοι. Η Ε.Ε. η οποία έχει τη δύναμη και την υποχρέωση να παρέμβει, καθεύδει μακαρίως αν όχι δουλοπρεπώς».

            Και καταλήγει το άρθρο: «Εύχομαι και ελπίζω να είμαι ένας κακός μάντης παρά ένας μάντης κακών».

            Αν το πιο πάνω σκεπτικό, απαντάει στα κρίσιμα ερωτήματα που τέθηκαν πιο πάνω, γεννάται το καίριο ερώτημα,αν ο Πούτιν αποδειχθεί απόρθητος, τι κάνουμε και πως μπορεί να σωθεί η ανθρωπότητα, πριν να είναι πολύ αργά;;;

 

Νικόλαος Αναγνωστάτος

Thiakos.blogspot.com

e-mail: nanagnostatos@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου